Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel mit jelent pontosan?
Ahogy írják előttem, amikor olyan karfiolszerűen "burjánzik " akkor már jó.
de el kell mondanom az én első pogácsámat. ugyanilyen dilemmában voltam, de akkor még telefon sem volt, nemhogy net. gondoltam tejben megfőzöm, és amikor már majdnem kifut, akkor jó... :)
lett is olyan pogácsám, hogy még a kutya is vicsorgott rá, olyan kemény volt.
aztán elmeséltem anyukámnak, aki végre beavatott az élesztőfelfuttatás rejtelmeibe :)Azóta is emlegetjük, pedig ifiasszony koromban volt.
egy pillanatig, és vedd is le, az ujjaddal érezni food, hogy csak langyos-e. ha egy picit is melegebb, akkor meg az a baj, megöli az élesztőgombákat.
utána is meleg, de nem forró helyen hagyd felfutni.
én úgy szoktam, hogy begyújtom takarékra a gázsütőt és nyitva hagyom kb 10 centire az ajtaját. a felfele szálló meleg elég, ha a gáztűzhelyre teszed a bögrét vagy edényt amibe készíted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!