A friss élesztőt (a sárga csomagolásút, nem port természetesen) le lehet fagyasztani? Próbálta már valaki?
köszi, ez nem jó hír
mindig úgy járok, hogy megveszem, aztán nem marad időm/energiám sütni belőle, mire elővenném, már lejárt a szavatossága...
AZ elsönek nincs igaza, ha FRISS az élesztö, és úgy fagyasztod le, akkor akár egy évig is eláll.
Felhasználáskor semmi baja sem lesz, ugyanolyan jól keleszt, mint frissen, feltéve, hogy nem forrázod le.
A fagyasztott életsztöt lassan kell felengedtetni - felolvadáskor sokszor folyós lesz, ezért célszerü kis tányéron tartani, utána ugyanúgy használd, mint ahogy megszoktad. Elöre felfuttatni nem fontos, és látszólag nem is kezd habzani, de a tésztát nagyin szépen megkeleszti. Màr sok éve (kb 10-15) mindig fagyasztok el élesztöt, és eddig még mindig rendesen müködött. Akinek nem, az valamit nem jól csinál...
én is így jártam hogy nem úgy futott kelt a tészta .
most ha tudom hogy szeretnék sütni inkább a por alapút veszem azt futtatni se kell. a liszthez keverem és kész .
"Maydy4 válasza:
Anyukám régen mondta,higy nem szabad fagyasztani,mert azok a jotekony organizmusok amik benne vannak feldobjak a bakancsot es nem fognak keleszteni.."
Akkor anyukád nagyon nagy butaságot mondott, mert az élesztö fagyasztás után is tökéletesen müködik, és ugyanúgy keleszt, mint frissen...
köszi, annyira vegyesek a tapasztalatok, hogy inkább kipróbálom
majd beszámolok az eredményről, sokat úgysem veszíthetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!