Futtasd fel az. élesztőt?
Pls help! Hókiflit. szeretnék sütni anyukàmnak, szeretném meglepni, mire este hazajön, vettem minden hozzávalót, de nem tudom hogyan kell felfuttatni az élesztőt. Valaki leírná részletesen?
L/13
Én úgy szoktam csinálni, hogy egy kis tejet (1-1,5 dl-t) egy tálba beteszek a mikróba kb. fél percre. Amikor kiveszem megnézem az ujjammal, hogy langyos-e. Ha nagyon meleg, akkor várok pár percet, mert ha nagyon meleg tejbe tesszük az élesztőt, nem fog felfutni. Amikor langyos a tej teszek bele egy csipet cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Kb. 10 perc elteltével felfut az élesztő és össze lehet dolgozni a tésztát.
Nagyon aranyos vagy, hogy gondolsz anyukádra, biztosan értékelni fogja! :)
16/L
ahogy írták úgy tökéletes. életem első pogácsájába én is felforraltam az élesztőt, azt hittem én is, hogy ha forr, akkor fut...:))
olyan kemény lett a pogi, hogy még a kutya is vicsorgott rá:)
aztán megkérdeztem anyukámat, hogy mit rontottam el, akkor elmagyarázta. egy életre megtanultam, hogyan fut föl az élesztő.
Te is meg megtanulod most, sok sikert a sütihez.
Azért, ha lesz időd légy szíves írd le a receptet is, mert én linzertésztából készült hókiflit ismerek.
Olyan 1-1.5 dl tejet megmelegítesz, de NE legyen forró!
Ebben nem nagyon, de valamennyire belemorzsolod az élesztőt, teszel bele kb. 2 kanál cukrot és lisztet. Majd meleg helyre teszed (pl. radiátor közelébe, bár nem fontos, csak ne legyen rányitva mondjuk az ablak.), majd megvárod még szépen felkel-> 10-15 perc.
Nah, sül :)
Köszönöm mindenkinek, remélem finom lesz. Itt a recept, aki kérte, én is ma találtam, mondom anyu imádja a gesztenyés sütit és pont délutános, meglepem vele, csak rögtön az első mondatnál elakadtam :D a többi egyszerű volt, sütöttem már, csak valahogy mindig sütőporos receptekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!