Le lehet fagyasztani az élesztőt?
Én élesztöt és margarint rendszeresen lefagyasztok,mert igy tudom hogy van otthon mindig,és nem kell rohangàlnom.
Le lehet fagyasztani,semmi baja nem lesz.
De ha nem akarod,akkor van szàritott élesztö is,azt tàrolhatod hosszu tàvon sima szekrényben is.
Lehet sokmindenkinek bevált a fagyasztás, de amit erről én tanultam, ha lefagyasztjuk, akkor az élesztőgombák elpusztulnak és nagy az esélye,hogy nem kelmeg a tészta, de ezt csak úgy tanultam az élelmiszerkémián és gyakorlaton sosem használtunk mirelit élesztőt, de talán boltban sem véletlen, hogy nem lehet kapni.
Ennek ellenére az otthoni fagyasztót lehet kibírja.
Én nem kísérleteznék, mert ha ezmiatt lesz sz.. a süti, vagy a pizza, akkor az gáz.
Szóval én most csak véleményt írtam, nem tapasztalatot, ezért nem is kell komolyan venni.
:-))
Utolsó vagyok, aki le lett 0-ra pontozva.
Tudtam , hogy ez lesz, mert más a véleményem a többiektől, de pont ezért írtam a végére, amit írtam.
Végig kéne olvasni.
Utolso,nem csak te,de én elsö is levagyok pontozva,és mindenki màs.
Csak nem bosszubol????????????????
Idàig 100 szàzalàkos volt,most utànad hirtelen 84.............
Pék vagyok,szoktam élesztőt fagyasztani.
És mi pedig azt tanultuk a suliban,hogy a fagyasztástól az élesztőgombák felfrissülnek,nem pedig elpusztulnak.
És tényleg szebb lesz a tészta,mint a frissből.
Nem kell megijedni,hogy fagyasztás után az élesztő nem törik,hanem nyúlik,a hatása sokkal jobb lesz.
De 2 hónapnál tovább semmi képpen ne fagyaszd tovább.
Maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!