Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sült húst csinálni?

Hogyan kell sült húst csinálni?

Figyelt kérdés

Ez most nagyon buta kérdésnek tűnik, de azt szeretném megtudni: Hogyan lehet olyan sült húsit csinálni aminek később megmarad a zsírja? (és kenyéré lehet pl. kenni.)

Köszönöm szépen a segítő válaszokat!!



2013. márc. 20. 15:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen húst, szeletelve, darabolva, de kár egészben is lesüthetszt, csak a sütési idejük más és más. fontos, hogy sózd be, esetleg kend beborssal, majorannával.

ha zsírt is akarsz majd enni, akkor annyit tegyáél egy mélyebb serpenyőbe, amiben a hósok kényelmesen elférnek.

a csirke hamar sül, először fehéredésig forgasd, majd szórd meg bővel szeletekre vágott fokhagymával. ettől lesz finom a pecsenyezsír.

lefeded egy fedővel, és vársz míg saját levet enged. ha ezt már felvette a párolás során, akkor kicsi vízzel kell mindig pótolni, ameddig az adott hús teljesen puha nem lesz.

csontos csirknál hosszabb idő kb 40-45 perc, de pl mellfilénél nagyon rövid a sülésiidő.

a lényeg, hogy a végén fedő nélkül süsd vissza zsírjára, és akkor hagyd pirulni is, amennyire pirosra szeretnéd.

sült húsokhoz én egészborsot és borókabogyót is használok, a boróka nagyon kellemes ízt és szép piros színt ad.

ha kész a húsod a zsírt kislábasba öntöd, és hűvös helyen

megdemeszted. utána kenheted kenyérre, isteni sós, fokhagymás ízű lesz.

a serpenyőt még melegen puha kenyérrel tunkold ki, az se kutya:)

2013. márc. 20. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Karajból, vagy pulykamellből szoktam ilyet csinálni, egy jó nagy darab húst egyben hagyva körben jól megsózok, középen hosszú késssel felszúrom és telerakom pucolt fokhagymagerezdekkel, majd negyed kilónyi zsírt felmelegítek és a húst belerakom, minden oldalát átforgatva fehéredésig pirítom a zsírban, után leveszem kis lángra, dobok bele még fokhagymát és 2-3 bögrényi vizet öntök rá, majd nagy láng forrásig és takarékra teszem, fedővel letakarom, legalább 2 órát hagyom sülni, illetve addig míg a víz teljesen lefő róla, ezt hallani, ilyenkor elkezd habzani, majd kezd odapirulni az alja. Szeretem ha kissé odakap, mert még finomabb lesz a zsírja. Utána lehűtöd, és hűtőbe teszed, legalább fél nap kell mire a zsír jól kifagy és ehető.
2013. márc. 20. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!