Hogyan kell sült húst csinálni?
Ez most nagyon buta kérdésnek tűnik, de azt szeretném megtudni: Hogyan lehet olyan sült húsit csinálni aminek később megmarad a zsírja? (és kenyéré lehet pl. kenni.)
Köszönöm szépen a segítő válaszokat!!
Bármilyen húst, szeletelve, darabolva, de kár egészben is lesüthetszt, csak a sütési idejük más és más. fontos, hogy sózd be, esetleg kend beborssal, majorannával.
ha zsírt is akarsz majd enni, akkor annyit tegyáél egy mélyebb serpenyőbe, amiben a hósok kényelmesen elférnek.
a csirke hamar sül, először fehéredésig forgasd, majd szórd meg bővel szeletekre vágott fokhagymával. ettől lesz finom a pecsenyezsír.
lefeded egy fedővel, és vársz míg saját levet enged. ha ezt már felvette a párolás során, akkor kicsi vízzel kell mindig pótolni, ameddig az adott hús teljesen puha nem lesz.
csontos csirknál hosszabb idő kb 40-45 perc, de pl mellfilénél nagyon rövid a sülésiidő.
a lényeg, hogy a végén fedő nélkül süsd vissza zsírjára, és akkor hagyd pirulni is, amennyire pirosra szeretnéd.
sült húsokhoz én egészborsot és borókabogyót is használok, a boróka nagyon kellemes ízt és szép piros színt ad.
ha kész a húsod a zsírt kislábasba öntöd, és hűvös helyen
megdemeszted. utána kenheted kenyérre, isteni sós, fokhagymás ízű lesz.
a serpenyőt még melegen puha kenyérrel tunkold ki, az se kutya:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!