Elrontottam a csirkét, mit lehetne vele csinálni, hogy finom legyen?
Megsütöttem a csirkét, úgy ahogy midig is szoktam, de íztelen lett és kemény. Nem finom így, pedig én szinte mindent megeszek.
A kérés, hogy mit tehetnék vele, hogy ehető legyen? Valami pác, vagy ilyesmi, ami "feljavíthatja"?
Remélem tudtok segíteni :)
Írd le légyszi, hogyan csináltad, előre besóztad-e, sütőben fólia alatt, raktál-e alá picike vizet, amiben puhára kellett volna párolódnia? Most milyen állapotban van, sötétpiros-ropogós, vagy csak u.n. zsemleszínű?
Biztosan találunk megoldást, nálam alapszabály, hogy kaját nem dobunk ki, legfeljebb másvalami lesz belőle, mint amit először akartunk. Oké? Nyugi, várom válaszod.
Házi csirke, minimum dupla annyi idő alatt puhul meg, mint a bolti, de annak lesz igazán jó íze. Én a helyedben visszaraknám, még egy kis vizet alá, és további 1 órát párolgatnám, és majd csak tűpróba után kezdeném el pirítani. Nyugodtan rakhatsz még rá fűszereket, esetleg egy-két megpucolt, felszelt fokhagymát is elbír. Fincsi lesz az, add meg neki a kellő időt, és olyan lesz, hogy a 10 ujjatokat megnyaljátok utána.
Sokkal jobban szeretem, szeretném a valódi házi-csirkét, tyúkot, mint a boltit. Ég-és-föld a különbség közöttük.
Ha kiderül, hogy nem is csirke volt, hanem tyúk (= még 1 óra múlva is ha csontig nyomod a villát, nem könnyen megy bele), akkor én is azt mondom, hogy a csontról faragd le a husit, vágd apróra, és készítsd belőle brassóit, vagy valami borsos-tokány-félét körettel, mártással.
A csontokat sem kell rögtön kidobni, még egy erőlevest tudsz belőlük főzni, pörköltféléket, hasonlókat fel tudsz vele engedni. A fagyóban eláll.
Ha nagyon kiszáradt a hús, akkor a legjobb leszedni a csontjáról és megdarálni. Kevés olajat vagy disznózsírt, hagymát, fokhagymát, borsot és egyé, otthon található fűszereket tegyél hozzá. Vízben vagy tejben áztatott kenyérrel vagy zsemlével és egy egész tojással keverd össze. (Sózni nem nagyon kell, hiszen a csirke sütésénél már tettél bele sót.)
Ha van egy kis maradék disznó- vagy marhahúsod, azt is daráld hozzá.
Ezzel a masszával aztán mindenfélét csinálhatsz, tölteléknek krumplihoz, karalábéhoz, töltöttpaprikához stb.használhatod.
De persze fasírtot is készíthetsz belőlem tegyél hozzá ey kis petrezselymet is.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!