Sült kacsát hogy kell csinálni?
Figyelt kérdés
Ti hogy szoktátok?2012. júl. 7. 06:34
1/7 anonim válasza:
Én pecsenyekacsát szoktam sütni, 2-2,5 kilósakat. semmi extra, este kívül belül alaposan bedörzsölöm sóval, a hasába szórok egy kis majorannát, beledobok 3-4 gerezd fokhagymát.
másnap olvasztott zsírt öntök a tepsibe, megforgatom benne a jószágot, jól meg is kenegetem, hogy mindenhol zsíros legyen a bőre. kb fél deci vízzel alatta, megy a forró sütőbe. csak addig forró, míg a bőre egy kicsit
megfeszül.mindig mellével lefele kezdem sütni.
lassabbra veszem a gázt, és hagyom süldögélni, időnkén meglocsolom, majd úgy 1 óra múlva megfordítom.
kb két óra alatt megsül, szép ropogós pirosra.
2/7 anonim válasza:
Úgy szoktam csinálni, mint első, de én vizet is öntök a tepsibe a zsír mellé, és alufólia alatt sütöm addig, míg puha nem lesz, közben is pótolom a vizet ha elfőtt, utána leveszem a fóliát kb fél óra alatt ropogósra sütöm.
3/7 anonim válasza:
Mi semmilyen sülthöz nem rakunk plusz zsiradékot!!! FELESLEGES!!! és a kacsa amúgy is zsírosabb hús.. elég csak befűszerezni, vízzel felönteni, alufóliát rárakni és hagyni megpárolódni(kacsának kell minimum 1 óra), utána leveszed a fóliát, és hagyod megpirulni a sütőben még, eközben időnként a SAJÁT kisült levéből meglocsolod hogy ne legyen száraz és kész:)) és így egészségesebb, és ugyanaz!!! sose értettem miért kell plusz zsiradék, mi sose raktunk és ugyanolyan finom:) sőt:)
4/7 anonim válasza:
Úgy,mint az előzők írták. Én sem rakok alá külön zsírt,csak vizet. De a bőrét több helyen bevagdosom,így a felesleges zsír kisül belőle.
5/7 A kérdező kommentje:
nem vette senki, senkinek a fejét, csak elmondta hogy ő máshogy szokta. Amúgy köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt.
2012. júl. 7. 08:51
6/7 intrepid válasza:
Cserép sütőedény, alá krumplikarikák, a többi stimmel. Kicsit több fűszerben gondolkodom, dehát ez az én szociális problémám.(mi úgy hívjuk ezt, hogy ágyon sült kacsa).
7/7 anonim válasza:
Én tenyésztő vagyok,ugyhogy kukoricán nevelt kacsából készitem,ami nem annyira puha mint a bolti ezért,először előfözöm húslevesnek,utána jól befüszerezem,tepsibe pici húslevest teszek,a belsejét bekenem majorannával beleteszek egy almát és készre sütöm.Isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!