Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kel csinálni az uborka...

Hogy kel csinálni az uborka salátát aminek leve is van, és fűszerpaprika is van benne?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Besózod a felszeletelt uborkát. Rövid idő múlva kicsavarod. Teszel rá pici cukrot,ecetet és pirospaprikát,és tejfölt. Jól összekevere3d,és hagyod az ízeket összeérni.
2012. júl. 5. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Víz, ízlés szerint ecet, cukor, fokhagyma (1 gerezddel kezd, és vágd nagyon apróra vagy présen nyomd át), bele az uborkát, és a tetejére jöhet a paprika.
2012. júl. 5. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

ahogy én csinálom. legyalult uborka, nagyon finoman sózva, majd kicsit kicsavarva.

cukros-ecetes lébe teszem, és hagyom benne legalább egy órát.

a lé mennyisége, annyi, hogy az uborkát kényelmesen ellepje.

először cukrot teszek bele, majd kezemmel keverem, hogy felodódjon. ha ez megvolt az ecetet óvatosan adagolom,

először 3-3 ek., majd kóstolás. ha minden oké, ízlik, kellően édes savanyú, akkor mehet bele az uborka.

pirospaprika inkább csak díszítésül, finoman ráhintve.

Fokhagyma opcionális, én sajnos nem bírom együtt az uborkával.

a tejfölös uborkasaláta megint egy más lehetőség. mi a salátalevest szeretjük.

2012. júl. 5. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 doboszoli ***** válasza:

Nálam:

Uborka legyalul, megsóz, pár percig állni hagy.

Nem csavarom ki, hagyom, hogy a sótól levet engedjen.

Cukor(édesítő), ecet, kissé túlfűszerezve.

Fél óra a hűtőben, tejföl opció.

A paprika csak dekoráció.

2012. júl. 5. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, a legyalult uborkát sóban állni hagyjuk, addig elkészítjük az öntetet, víz, ecet, ízlés szerint, nem teszek cukrot bele, enyhén kicsavarom az uborkát, hogy a sós léből is maradjon azért, rákarikázok hegyes zöldpaprikát, lehet egy kicsit csípős is, vagy jól mutat pirosra érett zöldpaprika is rajta, kicsit megborsozom, megszórom kevés pirospaprikával, Vas megyében eszik úgy, hogy fekete színű, napraforgóból sajtolt olajat is tesznek a tetejére, apósomék így ették, Nagyon finom.
2012. júl. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Könyörgöm, miért kell az uborkát kicsavarni? Kiöntitek az ásványi anyagokat. Csak módjával kell besózni és nem lesz sós. Só úgyis kell bele. Persze, akinek bírja az epéje. Akinek bírja, annak vétek.
2012. aug. 23. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:
Egyetértek!!
2012. aug. 23. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!