Hogy kel csinálni az uborka salátát aminek leve is van, és fűszerpaprika is van benne?
ahogy én csinálom. legyalult uborka, nagyon finoman sózva, majd kicsit kicsavarva.
cukros-ecetes lébe teszem, és hagyom benne legalább egy órát.
a lé mennyisége, annyi, hogy az uborkát kényelmesen ellepje.
először cukrot teszek bele, majd kezemmel keverem, hogy felodódjon. ha ez megvolt az ecetet óvatosan adagolom,
először 3-3 ek., majd kóstolás. ha minden oké, ízlik, kellően édes savanyú, akkor mehet bele az uborka.
pirospaprika inkább csak díszítésül, finoman ráhintve.
Fokhagyma opcionális, én sajnos nem bírom együtt az uborkával.
a tejfölös uborkasaláta megint egy más lehetőség. mi a salátalevest szeretjük.
Nálam:
Uborka legyalul, megsóz, pár percig állni hagy.
Nem csavarom ki, hagyom, hogy a sótól levet engedjen.
Cukor(édesítő), ecet, kissé túlfűszerezve.
Fél óra a hűtőben, tejföl opció.
A paprika csak dekoráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!