Csirkemellfiléből főzhetek pörköltet?
Persze , hogy főzhetsz nem kell csontnak lennie benne.
Én is szoktam főzni a férjemnek mert igazából ezt a részét szereti csak a csirkének.Aki szereti annak nagyon jó.
Na az minden csak nem pörkölt !! Tessék már leszokni a csirkemell pörköltröl!!! :: Igen csontos hús is kell a pörköltbe : Csirke aprólékot vegyél és abból főz pörköltet .
A csirkemellett ,pedig majd kirántod vagy csinálsz belőle valami finomat .
Mindenkinek szíve-joga, hogy mit , miből főz. nagyon sokat szeretik a csirkemellet, egy jól eltalált pörköltalappal finom is lehet.
A csontos persze mindenből finomabb, mert egy tartalmasabb ízt ad.
Főzz, amit szerettek, mindenből lehet finomat főzni, ha szívvel-lélekkel csinálod.
A hagymát diszteld meg zsiradékon, és egy kis sóval, kevés vízzel főzd krémesre. majd süsd vissza zsírjára, akkor tedd rá a húst és fehéredésig kevergesd. fedő alatt hagyd, hogy a saját levét kiadja. ha ezt is elfőtte, egy kevés vízzel pótold mindig. ekkor már jöhet a pirospaprika, őröltkömény, kis bors, esetleg, ha van egy kanál lecsó, vagy 1-1 szem friss paradicsom, paprika apróra vágva.
szép sűrű szaftja legyen, amit, ha akarsz, akár tejföllel is behabarhatod, ha úgy szeretitek.
Miért lenne muszáj? Bármiből lehet bármit főzni, max a végeredmény nem lesz olyan.
Tény, hogy a csirkemell nem igazán alkalmas pörköltfőzésre: egyrészt túl jóminőségű hús hozzá, a pörkölt lényege, hogy a nehezebben felhasználható részeket is finommá, ehetővé tegyük, másrészt pont emiatt kevésbé lesz ízes a pörkölt, nincs csont, nincs porcogó, nincs bőr, nincs zsírosabb rész, amitől egy igazán finom szaftot össze lehet hozni (a rövid főzési időről ne is beszéljünk).
Magyarul a végeredmény egy gyengécske pörkölt, de akkor is pörkölt, aki meg nem eszik meg más húsokat, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni...
Hát a csirkemellet nem hívnám túl jó minőségű húsnak, sokkal finomabb, jobb minőségű a comb része a csirkének. Szaftosabb, ízesebb..
Lehet csirkemellfiléből is csinálni, csak vigyázz hogy ne legyen faforgács-szárazságú a hús. Könnyen kiszárad a csirkemell, szóval mikor hagymát dinsztelted, nagy lángon hirtelen pirítsd meg a csirkemell kockákat/csíkokat (esetleg előzőleg forgasd lisztbe a felkockázott csirkemellett), aztán utána szép lassan főzd a pörköltet, ne nagy lángon. Ha kíméletesen főzöd nem szárad ki annyira, másrészt ha be van lisztezve és hirtelen van pirítva a hús, akkor bezáródnak a pólusai, a nedveket kevésbé engedi ki... És nem lesz száraz.
De azért hogy a szaft is legyen valamilyen, már csirkecombot, farhátat, vagy legalább a csirkemell csontját beledobhatnád..:) Csontos hús nélkül is lehet csinálni pörköltet, de jobb csonttal:)
Gondoltam hogy majd jönnek az okoskodók akik megpróbálják meg magyarázni miért ne főzz csirkemellből pörköltet. Ajánlgatnak más húsokat hiába nem szereted őket.
Értsétek már meg végre, ha az ember a csirkének csak ezt a részét szereti akkor igen is lehet ebből pörköltet főzni és aki jól főz az jól el is tudja készíteni, és semmivel sem rosszabb egy másik pörköltnél. Van aki nem szereti a combot, sőt még a csontokról sem szereti leszopogatni a húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!