Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellfiléből főzhetek...

Csirkemellfiléből főzhetek pörköltet?

Figyelt kérdés
Úgy értem nem muszáj hogy csontos hús legyen?

2013. márc. 7. 11:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem. Én csülökből főzök most, ez sem csontos, és a lapocka sem az.
2013. márc. 7. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Persze , hogy főzhetsz nem kell csontnak lennie benne.

Én is szoktam főzni a férjemnek mert igazából ezt a részét szereti csak a csirkének.Aki szereti annak nagyon jó.

2013. márc. 7. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Na az minden csak nem pörkölt !! Tessék már leszokni a csirkemell pörköltröl!!! :: Igen csontos hús is kell a pörköltbe : Csirke aprólékot vegyél és abból főz pörköltet .

A csirkemellett ,pedig majd kirántod vagy csinálsz belőle valami finomat .

2013. márc. 7. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Mindenkinek szíve-joga, hogy mit , miből főz. nagyon sokat szeretik a csirkemellet, egy jól eltalált pörköltalappal finom is lehet.

A csontos persze mindenből finomabb, mert egy tartalmasabb ízt ad.

Főzz, amit szerettek, mindenből lehet finomat főzni, ha szívvel-lélekkel csinálod.

A hagymát diszteld meg zsiradékon, és egy kis sóval, kevés vízzel főzd krémesre. majd süsd vissza zsírjára, akkor tedd rá a húst és fehéredésig kevergesd. fedő alatt hagyd, hogy a saját levét kiadja. ha ezt is elfőtte, egy kevés vízzel pótold mindig. ekkor már jöhet a pirospaprika, őröltkömény, kis bors, esetleg, ha van egy kanál lecsó, vagy 1-1 szem friss paradicsom, paprika apróra vágva.

szép sűrű szaftja legyen, amit, ha akarsz, akár tejföllel is behabarhatod, ha úgy szeretitek.

2013. márc. 7. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Én mindig csirkemell-filéből főzöm a pörköltet... :) Igaz, inkább tejfölösen szeretjük, pörköltnek nem elég finom... annak valóban a csontos hús jobb.
2013. márc. 7. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Főzheted. Én még sosem készítettem, de már ettem.
2013. márc. 7. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Miért lenne muszáj? Bármiből lehet bármit főzni, max a végeredmény nem lesz olyan.

Tény, hogy a csirkemell nem igazán alkalmas pörköltfőzésre: egyrészt túl jóminőségű hús hozzá, a pörkölt lényege, hogy a nehezebben felhasználható részeket is finommá, ehetővé tegyük, másrészt pont emiatt kevésbé lesz ízes a pörkölt, nincs csont, nincs porcogó, nincs bőr, nincs zsírosabb rész, amitől egy igazán finom szaftot össze lehet hozni (a rövid főzési időről ne is beszéljünk).

Magyarul a végeredmény egy gyengécske pörkölt, de akkor is pörkölt, aki meg nem eszik meg más húsokat, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni...

2013. márc. 7. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 bumbi02 ***** válasza:

Hát a csirkemellet nem hívnám túl jó minőségű húsnak, sokkal finomabb, jobb minőségű a comb része a csirkének. Szaftosabb, ízesebb..


Lehet csirkemellfiléből is csinálni, csak vigyázz hogy ne legyen faforgács-szárazságú a hús. Könnyen kiszárad a csirkemell, szóval mikor hagymát dinsztelted, nagy lángon hirtelen pirítsd meg a csirkemell kockákat/csíkokat (esetleg előzőleg forgasd lisztbe a felkockázott csirkemellett), aztán utána szép lassan főzd a pörköltet, ne nagy lángon. Ha kíméletesen főzöd nem szárad ki annyira, másrészt ha be van lisztezve és hirtelen van pirítva a hús, akkor bezáródnak a pólusai, a nedveket kevésbé engedi ki... És nem lesz száraz.

De azért hogy a szaft is legyen valamilyen, már csirkecombot, farhátat, vagy legalább a csirkemell csontját beledobhatnád..:) Csontos hús nélkül is lehet csinálni pörköltet, de jobb csonttal:)

2013. márc. 7. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Gondoltam hogy majd jönnek az okoskodók akik megpróbálják meg magyarázni miért ne főzz csirkemellből pörköltet. Ajánlgatnak más húsokat hiába nem szereted őket.

Értsétek már meg végre, ha az ember a csirkének csak ezt a részét szereti akkor igen is lehet ebből pörköltet főzni és aki jól főz az jól el is tudja készíteni, és semmivel sem rosszabb egy másik pörköltnél. Van aki nem szereti a combot, sőt még a csontokról sem szereti leszopogatni a húst.

2013. márc. 7. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy te mit szeretsz jobban teljesen irreleváns, a csirkemell jobb minõségû húsnak számít a magasabb fehérjetartalma, alacsonyabb zsír tartalma miatt.
2013. márc. 7. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!