Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet csinálok, de sztem...

Pörköltet csinálok, de sztem elszúrtam. Elfelejtettem a hagymára rárakni a pirospaprikát, akkor jutott eszembe, mikor már fehéredésig sütöttem a húst. Arra raktam rá. Milyen lesz így?

Figyelt kérdés
2013. jan. 13. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Így is finom lesz.
2013. jan. 13. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

én csak a csirkepörköltnél szoktam a hagymára tenni a paprikát a többinél akor teszem beleha már majdnem kész van.

Nyugi nem szúrtad el,igy is finom lesz

2013. jan. 13. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Azért rakják a piruló hagymára, mert a zsírban (olajban) tud a legjobban feloldódni a pirospaprika. Attól, hogy te a húsra raktad, még nem lesz semmi baja, volt alatta még nyilván elég zsiradék. Akkor lenne necces, ha felöntés után a vízbe raktad volna. Szóval nyugi. :)
2013. jan. 13. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 doboszoli ***** válasza:

Mindig félfövésben paprikázom a húst a pörkölthöz.

Alapot a paprikáshoz készítek.

Oka:

A pörköltnél a húst szó szerint illik megpörkölni,(nem odakozmáltatni!) és ez a művelet paprikázva nem megy, mert a paprika megkeseredik. A "felöntés" mindig minimális legyen.

2013. jan. 13. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2013. jan. 13. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:

A csirke és hasonló pörkölteknél én is úgy csinálom, ahogy doboszoli írja.


Azoknál a pörkölteknél, amelyek főzési ideje minimum 2,0 óra vagy még ennél is több (marha, köröm, pacal és hasonlók), ott pedig csak a főzési idő utolsó fél órájában szoktam a törtpaprikát rátenni. Így nem fog a lábas oldalán kikötni, hanem ott marad a pörkölt tetején.

2013. jan. 13. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Én sem szoktam a hagymára rakni a paprikát,mert én is úgy tudom, hogy megkesernyésedik, szóval nyugi.


Milyen lett ?:)

2013. jan. 13. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
ugyanolyan fincsi lett, mint szokott :)
2013. jan. 13. 16:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Doboszolival (mint mindig...) maximálisan egyetértek...


Főleg azzal, hogy amikor a hagyma után rögtön megy a paprika, az nem pörkölt, hanem paprikás. ;)


Csak sajnos sokan nem tudják a különbséget.

2013. jan. 13. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!