Pörköltet csinálok, de sztem elszúrtam. Elfelejtettem a hagymára rárakni a pirospaprikát, akkor jutott eszembe, mikor már fehéredésig sütöttem a húst. Arra raktam rá. Milyen lesz így?
én csak a csirkepörköltnél szoktam a hagymára tenni a paprikát a többinél akor teszem beleha már majdnem kész van.
Nyugi nem szúrtad el,igy is finom lesz
Mindig félfövésben paprikázom a húst a pörkölthöz.
Alapot a paprikáshoz készítek.
Oka:
A pörköltnél a húst szó szerint illik megpörkölni,(nem odakozmáltatni!) és ez a művelet paprikázva nem megy, mert a paprika megkeseredik. A "felöntés" mindig minimális legyen.
A csirke és hasonló pörkölteknél én is úgy csinálom, ahogy doboszoli írja.
Azoknál a pörkölteknél, amelyek főzési ideje minimum 2,0 óra vagy még ennél is több (marha, köröm, pacal és hasonlók), ott pedig csak a főzési idő utolsó fél órájában szoktam a törtpaprikát rátenni. Így nem fog a lábas oldalán kikötni, hanem ott marad a pörkölt tetején.
Én sem szoktam a hagymára rakni a paprikát,mert én is úgy tudom, hogy megkesernyésedik, szóval nyugi.
Milyen lett ?:)
Doboszolival (mint mindig...) maximálisan egyetértek...
Főleg azzal, hogy amikor a hagyma után rögtön megy a paprika, az nem pörkölt, hanem paprikás. ;)
Csak sajnos sokan nem tudják a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!