Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az "A" rizst is át kell mosni?

Az "A" rizst is át kell mosni?

Figyelt kérdés

Sokszor készítettem B-rizst, de most csak "A" volt a boltban, változtassak vmiben az elkészítés során?

átmosás, pirítás, víz só, fedő alatt 10-15 p lángon, tűzról le 10p pihi.


2013. márc. 3. 15:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Persze ugyan úgy kell minha B rizst csinálnál ..


[link]

2013. márc. 3. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
65%

Ha rendesen le van pirítva, fölösleges átmosni. A "B"-st is, meg az "A"-st is fölösleges.


A különbség abban van, hogy egy b-s 1,7-1,9-szoros vizet képes felvenni, az a-s 2,1-2,3 -szoros vizet.

2013. márc. 3. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Semmilyen rizst nem mosok soha át. Kimosnám belőle az értékes anyagokat.
2013. márc. 3. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
56%
Én át szoktam akár A-s, akár B-s. Ahogyan a száraz-babot is, a sárga-borsót is, és még ki tudja, mi mindent, hát a rizst is.
2013. márc. 3. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
56%
Én át szoktam mosni mindkét félét.
2013. márc. 3. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
39%
Én sem szoktam megmosni egyiket sem, a rajta lévő keményítő megpirul a zsiradékban, így garantáltan nem áll össze.Mindegyiknél jó az 1,7-es víz szorzó, és ahogy Te magad írtad tovább.Szép pergős lesz mindegyik fajta.
2013. márc. 3. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
30%
Mindegyiket le kell mosni, különben "mancsos" lesz a liszttől, arról nem beszélve, hogy hány kézen-közön-földön ment át, mire zacskóba került.
2013. márc. 3. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Ha már itt tartunk, egyáltalán nem kell lemosni, azért kell megfelelően lepirítani, hogy ne legyen "mancsos"!

Le kell róla pirítani a keményítőt!


Ami meg azt illeti hány kézen megy keresztül, a mosás pláne nem csinál semmit.

A víz mindenféle kórokozónak csak jobb táptalajt biztosít, egyáltalán nem fertőtlenít.

Akkor lenne ilyen szempontból tisztább, ha tömény hypoban mosnánk meg, ahhoz meg jó étvágyat kívánok.


Pirításkor viszont legalább 150 fokot elér a rizs, ha az nem csírátlanít 100 %-osan, akkor semmi.


Pontosan hogy a mosástól lesz (lehet) "mancsos" (szétmállós, fo.s állagú) ugyanis a rajta maradt víz akadályozza meg, hogy rendesen le lehessen pirítani.

2013. márc. 3. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
37%

Amikor a rizst kiterítik egy hatalmas nagy szabad földterületen Indiában, és a napon szárad, majd azzal a mocskos lábukkal kezdenek el rajta "rítus-táncot" járni, ami lehet, hogy még életében nem látott vizet, csak azért, hogy a rizs-héja lejöjjön a rizs-szemekről....

szóval ha ezt a filmet a TV-ben végignézted volna, akkor fel sem teszed a kérdést, hogy megmosd-e a rizst, vagy ne?


Aki látott már hindut, aki életében 2x elzarándokol a Gangeszhez, hogy ott megfürödjön, különben soha életében nem mosdik, és azzal a lábbal tapossa a rizst, te pedig azt mondod, hogy nem kell megmosni, hát ....


És ezek után lehet lepontozni mindazokat, akik megmossák akár A, akár B minőség!!!

2013. márc. 4. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
37%

[link]


Ezek szerint nemcsak Indiában, a világ bármely részén tapossák mezítláb. Jó étvágyat!

2013. márc. 4. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!