Rizottóhoz meg kell mosni a rizst?
Tv. műsorban láttam, hogy nem szabad megmosni a rizst, mert akkor a keményítőt lemossuk róla, amitől ragacsos lesz a rizottó.
Mindíg meg kell mosni a rizst? Én megszoktam.
Nem vagyok egy zizottó szakértő.
Én mindenhez mosom.
Egyszer láttam a TV-ben egy műsort, a ronda koszos, ezer éve nem mosott lábukkal tapossák ki a héjából a szemeket. Olyan helyre volt leterítve a rizs, ahol előtte a tehenek vonultak át, otthagyták a jelzésüket. Amikor a helyi lakosok kitaposták a szemet, onnét szedték fel tálakba, kifújták közüle a héját, és rakták "mocskos" zsákokba.
Mitől is lesz mázgás a rizs, ha nem mosod????
Persze, kivéve, amikor nem: pl. a rizseshúshoz csak belerakom és beborítom, majd megdagad.
Ha megfőztem, és leszűrtem, akkor sem eszem meg szívesen abból a fekete léből.
Ennyi erővel a lecsóhoz a paprikát-paradicsomot se mossuk meg, és még lehetne sorolni. Persze ízlés dolga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!