Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltam rizst, de olyan...

Csináltam rizst, de olyan cupákos lett tisztára elázott. Attól lehetett, hogy nem egyszerre adtam hozzá a vizet, hanem aprólékosan?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk nagy rizsesek de lett készítve ebédre, viszont eléggé elázott a rizs, az lehetett a baj, hogy (ugye 2x annyit mondanak vizet mint amennyi a rizs) nem lett belerakva elég víz az elején és ahogy felszívta úgy ment rá még víz?
2013. febr. 24. 21:16
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Igen, mert a késöbb hozzáadott viz lehütötte a rizst.
2013. febr. 24. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem baj az, hogy kétszer öntöttél bele, én van mikor háromszor is öntök. A lényeg, hogy födő legyen felette, és akkor kapcsold le, miután minden víz eltűnt alóla.
2013. febr. 24. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Én ha köretnek készítem, akkor 1/2 kiló rizst megmosok, leszűrőm, majd egy főzőkanálnyi zsíron üvegesre forgatom, majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel. felforralom, sózom, kerülhet bele egy kávéskanál Vegeta, vagy egy húsleves kocka. Közepes lángon, 8-10 percig kavargatva forralom, majd lefedve sütőbe helyezem, a legkisebb lángra. Itt még fő 15-20 percig, majd a sütőt elzárva még benne hagyom 10-15 percre.

Ha finomabban akarod a köretet elkészíteni, akkor lehet a sütőbe rakás előtt a tetejére tenni egy kevés mirelit zöldborsót, vagy kukoricát, vagy mindkettőt.

A sütőből kivéve egy finom gurulós rizsköreted lesz.

Persze elhagyhatod a vegetát és a zöldségeket is.

Pontos recept betartásánál biztos a siker.

2013. febr. 24. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és a receptet is! :) Mindenképp ki fogom próbálni.
2013. febr. 24. 21:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam csinálni, hogy olajon átmelegítem a rizst, amikor már kezd üveges lenni felöntöm 2x annyi vízzel. Sózom, esetleg egy kis fokhagymát is adok hozzá. Egyszer átkavarom, lefedem és forralom kb 10 percet. Lekapcsolom alatta a gázt és hagyom még fedő alatt kg 20 percig pihenni. Nem szabad kevergetni és felemelni a fedőt, mert akkor lesz cupákos. Régen én is kavargattam, meg apránként öntöttem hozzá a vizet és sosem sikerült pergősre. Mióta nem piszkálom mindig jó.
2013. febr. 25. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!