Libanyakból készítek ragulevest, belerakhatom egyszerre a húst és a zöldséget?
Figyelt kérdés
Annyira régen főztem már nyakat, hogy nem emlékszem, gyorsan, vagy lassan fő meg. Elvileg a zöldség dinsztelése után ha megszórom liszttel, ízesítem, belerakom a nyakat és felöntöm vízzel akkor egyszerre fognak megpuhulni (karikára vágott zöldségek).2012. júl. 11. 15:00
1/2 anonim válasza:
Csak ha nagyon fiatal a liba, van amelyiknek több idő kell, ezért liba/pulyka/kacsa aprólékból inkább húslevest szoktam főzni, és előszőr a húst főzöm 1 órát, majd utána teszem bele a zöldséget.
2/2 anonim válasza:
Szerintem ne rakd fel egyszerre, mert a nyaknak jóval több fövés kell, mint a zöldségekne. Hiszen a zöldség fél óra alatt megfő, a nyak meg ki tudja. Folyamatosan nézzed, és ha úgy látod, hogy már nem sok fövés kell neki, akkor tedd hozzá a zöldségeket. A karikára vágott zöldségek meg még hamarabb szét tudnak főni, mint a hasábokra vágottak. Szerintem tedd fel a nyakat símán levesnek, majd amikor szükséges többször lehabozod, és szépen fődögél. A zöldségeket meg "elindítod" úgy, ahogyan azt leírtad (dinsztelés, liszt-szórás, vízzel felengedés. Majd ha vízzel felengedted, és jól felforrt, akkor leveszed a tűzről, és amikor a nyak már nemsoká kész lesz, akkor összeöntöd a kettőt. A végén beleteszed a tejfölt...gondolom. Arra ügyelj szerintem, hogy se a nyakon, se a zöldségen ne legyen túl sok víz, hogy ha majd együtt főnek össze a végén nehogy nagyon híg legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!