Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sárgaborsót veszek a...

Ha sárgaborsót veszek a boltban, azt hogyan lehet megenni?

Figyelt kérdés

Főzni kell, vagy meg lehet enni nyersen is? Úgy miért nem lehet kapni, mint a babkonzervet?

Ezekre gondolok:

[link]

[link]


2013. febr. 6. 14:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Fozni kell. Ha elotte beaztatod, akkor rovidebb ideig kell fozni. En epp holnap fogok csinalni jo kis "dietas" sargaborso fozeleket sok szalonnaval meg virslivel :D
2013. febr. 6. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy beáztatod este, mint a száraz-babot. Kb. ugyanúgy meg is dagad minimum a duplájára, lehet hogy háromszor annyi is lesz belőle.


Nyugodtan főzhetsz belőle levest (pirított kenyérkockát adhatsz mellé, de nem bele), és a maradék másnapra besűrűsödik, kész a sárgaborsó főzelék a sült oldalashoz. :))))

2013. febr. 6. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
70%
Főzni kell,jó sokáig.Én áztatni nem szoktam,mert általában aznap találom ki,hogy mi legyen.Amikor már puha,és kezd sűrűsödni,elturmixolom botmixerrel.
2013. febr. 6. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
És vigyázz a lefedéssel, mert szeret kifutni:) Legalább is nekem.
2013. febr. 6. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
59%
De borsókonzervet lehet kapni és akár főzés nélkül is meg lehet enni.
2013. febr. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
olyat sehol nem árulnak
2013. febr. 6. 15:09
 7/19 anonim ***** válasza:
Zöldborsót lehet kapni konzervbe, de sárgaborsót nem. Egyébként én úgy csinálom pl a főzeléket, hogy kockázok hagymát, azt megpirítom, rá a sárgaborsót, felöntöm vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, borsot, babérlevelet, egy nagyon kevés őrölt pirospaprikát is, és amikor már puha, csinálok egy kis fokhagymás rántást (kevés liszttel, mert a sárgaborsó besűrűsödik magától is, csak szerintem így finomabb)és beleteszem. Főzöm még 5 percet, és kész. Szerintem fini :)
2013. febr. 6. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
Egyik kedvenc főzelékem :) én úgy csinálom, hogy zsíron hagymát pirítok rá egy kis füstölt szalonna, száraz kolbász kis darabokra vágva mikor megpirult akkor rá a sárgaborsó és felöntöm kb mennyiségü dupla vízzel borsozom teszek bele egy leveskockát ha megfőtt a borsó akkor pici rántást kap és kész
2013. febr. 6. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
Engem sárgaborsó konzerv érdekelne. Miért nem lehet kapni? Zöldborsót meg miért igen?
2013. febr. 6. 17:31
 10/19 anonim ***** válasza:
A Globusnak van sárgaborsó konzervje, igaz, hogy pörkölttel.
2013. febr. 6. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!