Ha sárgaborsót veszek a boltban, azt hogyan lehet megenni?
Figyelt kérdés
Főzni kell, vagy meg lehet enni nyersen is? Úgy miért nem lehet kapni, mint a babkonzervet?
Ezekre gondolok:
2013. febr. 6. 14:28
1/19 anonim válasza:
Fozni kell. Ha elotte beaztatod, akkor rovidebb ideig kell fozni. En epp holnap fogok csinalni jo kis "dietas" sargaborso fozeleket sok szalonnaval meg virslivel :D
2/19 anonim válasza:
Ugyanúgy beáztatod este, mint a száraz-babot. Kb. ugyanúgy meg is dagad minimum a duplájára, lehet hogy háromszor annyi is lesz belőle.
Nyugodtan főzhetsz belőle levest (pirított kenyérkockát adhatsz mellé, de nem bele), és a maradék másnapra besűrűsödik, kész a sárgaborsó főzelék a sült oldalashoz. :))))
3/19 anonim válasza:
Főzni kell,jó sokáig.Én áztatni nem szoktam,mert általában aznap találom ki,hogy mi legyen.Amikor már puha,és kezd sűrűsödni,elturmixolom botmixerrel.
4/19 anonim válasza:
És vigyázz a lefedéssel, mert szeret kifutni:) Legalább is nekem.
5/19 anonim válasza:
De borsókonzervet lehet kapni és akár főzés nélkül is meg lehet enni.
6/19 A kérdező kommentje:
olyat sehol nem árulnak
2013. febr. 6. 15:09
7/19 anonim válasza:
Zöldborsót lehet kapni konzervbe, de sárgaborsót nem. Egyébként én úgy csinálom pl a főzeléket, hogy kockázok hagymát, azt megpirítom, rá a sárgaborsót, felöntöm vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, borsot, babérlevelet, egy nagyon kevés őrölt pirospaprikát is, és amikor már puha, csinálok egy kis fokhagymás rántást (kevés liszttel, mert a sárgaborsó besűrűsödik magától is, csak szerintem így finomabb)és beleteszem. Főzöm még 5 percet, és kész. Szerintem fini :)
8/19 anonim válasza:
Egyik kedvenc főzelékem :) én úgy csinálom, hogy zsíron hagymát pirítok rá egy kis füstölt szalonna, száraz kolbász kis darabokra vágva mikor megpirult akkor rá a sárgaborsó és felöntöm kb mennyiségü dupla vízzel borsozom teszek bele egy leveskockát ha megfőtt a borsó akkor pici rántást kap és kész
9/19 A kérdező kommentje:
Engem sárgaborsó konzerv érdekelne. Miért nem lehet kapni? Zöldborsót meg miért igen?
2013. febr. 6. 17:31
10/19 anonim válasza:
A Globusnak van sárgaborsó konzervje, igaz, hogy pörkölttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!