Mi a különbség a zselatin és a tortazselé között? Radírkockát akarok csinálni de nem tudom mit használjak hozzá ami egy alap boltban kapható.
Én jártam már úgy, hogy zselatin volt a receptben, és nekem csak tortazselé volt. Úgy is működött, csak azt hiszem többet tettem a megadottnál.
De biztos nagyon nem mindegy, hogy mit készítesz!
A zselatin: Állati csontból, porcból kinyert színtelen, szagtalan zselésítő anyag. A zselatin por és lap formában kerül forgalomba. A lapzselatin felhasználása: ha melege folyadékba kerül, rögtön beletehetjük a lapokat és addig keverjük, míg fel nem oldódik, ha hideg folyadékhoz szeretnénk adni, először tegyük hideg vízbe, amíg megpuhul, majd csavarjuk ki és kevés forró vízbe téve, kevergetve oldjuk fel, csak ezután kerül a hideg folyadékba. A porzselatint mindig a (hideg vagy meleg) folyadék tetejére szórjuk egyenletesen, ne kevergessük, várjunk, míg kissé megköt, csak aztán keverhetjük, amíg fel nem oldódik teljesen.
A tortazselé: Papírzacskós kiszerelében kapható, ami egy kb. 24 cm átmérőjű torta bevonásához elegendő.
Összetétele: cukor és karragén. A karragén egy hínárból előállított kéntartalmú poliszaharid család. Nevét az Írország partjai mentén megtalálható hínárról kapta, melyet már évszázadok óta étkezési célokra használnak.
Kapható szintelen és színezett változata.
Tisztán növényi alapú tortazselé is kapható agar-agar felhasználásával.
Zselatint használj hozzá.
Itt van hozzá egy két recept:
[link] -2
Van zselatinfix is.
A zselatinfix: A zselatin állati csontból, porcból kinyert színtelen, szagtalan zselésítő anyag. A sima zselatint csak áztatás, melegítés után adhatjuk a sűríteni kívánt ételhez, ezzel szemben a zselatinfixet azonnal, közvetlenül hozzáadhatjuk az általunk készített krémhez, folyadékhoz, így meggyorsítva sütési, főzési folyamatot. A zselatinfixet még a cukor hozzáadása előtt javasolt belekeverni a készülő ételbe. A zselés krémet, folyadékot néhány órára szükséges hűtőszekrénybe tenni. A zselatinfix összetevői: oligofruktóz, étkezési zselatin, nedvesítőszer: glicerin, etilalkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!