Mi a különbség az étkezési zselatin és a tortazselé között?
az étkezési zselatin állati eredetű
a tortazselé meg valami tengeri algából készül és nem mesterséges anyag ;)
Agar-Agar
Az agar-agar egy tengeri algákból álló természetes zselésítő anyag, mely sok ország konyhájában a nálunk használatos zselatin szerepét tölti be.
Nem kéne keverni az agar-agart az állati eredetű zselatinnal.
Az étkezési zselatint kocsonyák, zselék, torták keményítésénél használom. Például a joghurttortába is étkezési zselatint használok, vagy a csíkos tortába (gumitorta).
Tortazselét csak a sütemények tetejére (gyümölcstortára, joghurtkockára, gyümölcsös kosárkára). A tortazselében valóban van színes és színtelen. A színtelen azért, hogy olyanra színezd, amilyenre te szeretnéd.
A joghurttortát pedig hiába készíteném el Tortazselével, mehetne a kukába, mert nem jó bele. Túl hamar megköt és dobhatom ki.
Mindkettőt bármely élelmiszer boltban megtalálod. Míg a tortazselé a pudingok között keresendő, addig az étkezési zselatin a fűszerek között (fahéj, citromhéj tájékán). Bár a tescoban pl: a tortabevonók, pudingokhoz közel teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!