Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagnet szeretnék készíteni...

Lasagnet szeretnék készíteni a hétvégén, életemben először. Láttam csomó receptet a neten, de nem tudom eldönteni melyik az igazi. És kb mennyi pénzbe kerülne?

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy nem tudom hogy 5emberre mennyi hozzávalót vásároljak, és elég nagy étkűek, de még az "original" receptet sem találtam meg. Segítsetek légyszives megtalálni a legeslegjobb lasagnet, és az elkészítését leírni. Ha valahonnan másoltok be , akkor légyszi a linket is írjátok oda mellé, vagy csak a linket. Előre is ksözönöm!
2009. szept. 4. 09:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%

30 dkg lasagne

25 dkg darált marhahús (lehet sertéshús is)

25-25 dkg sajt

1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom vagy 40 dkg friss paradicsom

2 evõkanál sûrített paradicsom

2 evõkanál olaj

1 dl vörösbor

2 dl paradicsomlé

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

olasz fûszerkeverék (rozmaring, kakukkfû, oregano, bazsalikom)

só, kis cukor, frissen õrölt bors

Elkészítés:

A hagymát kis kockákra felvágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Majd együtt pároljuk a darált hússal, míg a hús aranybarna nem lesz. Hozzárakjuk a paradicsomot levével együtt és a sűrített paradicsomot, a sót, a cukrot, a fűszereket, majd lassú tűzön addig főzd, amíg a hús megpuhul a mártásban. Ha a hámozott paradicsom egészben van, akkor vágjuk kicsi darabokra. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Bekapcsoljuk a sütőt. Kiolajozzuk vékonyan egy tűzálló tálat. 5 percig főzzük a lasagnelapokat olajos forralt vízben. Kibéleljük a tálat 1-2 lasagnelappal, kevés paradicsomlevet öntsük rá, teszünk rá a húsos-paradicsomos mártásból, majd néhány vékony szelet sajtot. Most egy tésztaréteg, majd paradicsommártás következik, aztán a sajt, amíg végére nem érünk. Befedjük alufóliával, rátesszük a tetejét, berakjuk az alaposan bemelegített sütőbe. Körülbelül fél óra múlva kész. Nem kell megfőzni a tésztát, de én szeretem, ha a tészta elég puha.


WWW.FÖZÖCSKE.HU

2009. szept. 4. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
23%

Én tésztát a Pennybe szoktam venni, 300Ft a fél kilós, 30lap van benne az bőven elég lesz neked is, sőt még marad is. Szószt azt bolognai vagy milánói szószt szoktam csinálni, veszek a tescoban 100Ft-ért bolognai szószt és vagy gombát+soknát teszek bele, vagy darált húst. A szószon rajta van az elkészítési mód, de duplaadagot csinálj,ha 4-5emberre csinálod.

Egyébként a szósz elkészítése: olajon megpárolod a sonkát-gombát vagy a darálthúst, öntesz rá vizet+a szószport és picit még főzöd és kész is.

Tepsit kivajazod,aljába raksz 1 kis szószt,aztán tészta,aztán szósz,megint tészta(3réteg tésztát szoktam a tetejére is maradjon egy kis szósz,és rá a reszelt sajt, be a sütőbe és kb 20-25perc és kész is:)

2009. szept. 4. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
ismerem ezeket a tasakos kajákat, nem vagyok velük megelégedve. de szerintem megfelel hozzá az üveges dolmio is. köszönöm, a tömör, de hasznos infot! :)
2009. szept. 4. 11:07
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát én se csak úgy szoktam belerakni, ízesítem még pluszba ketchuppal, ételízesítővel, kis pirospaprikával, és sokkal finomabb.
2009. szept. 4. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Én ezt már kipróbáltam, és jó lett:


Lasagne


darálthús, paradicsompüré, hagyma, répa, paprika, fokhagyma, kristálycukor, olaj, ecet, paprika-őrlemény, bors, oregano, lasagne tészta, liszt, tej, tejszín, só, reszelt sajt

• A hagymákat meghámozzuk és finomra vágjuk

• A paprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk és finomra vágjuk

• A répákat megmossuk, meghámozzuk és finomra vágjuk

• Egy serpenyőben olajat forrósítunk

• A hagymát megpirítjuk majd

• Hozzáadjuk a répát és tovább pirítjuk

• Hozzáadjuk a paprika-őrleményt

• Ecettel és vízzel gyorsan felöntjük

• Fontos: a paprikát nem pirítsuk sokáig, különben keserű lesz!

• Hozzáadjuk a paradicsompürét és felfőzzük

• Hozzáadjuk a húst és a fűszereket (bors, oregano, cukor, só)

• Lassú tűzön hagyjuk főni

• Utoljára a paprikadarabokat és a passzírozott fokhagymát adjuk hozzá

• Még egyszer ízesítjük

• Fontos: az ételnek fűszeresnek kell lennie, mert a lasagne különben unalmas lesz, a fehér szósz és a tészta sokat felvesz az ízből.


Besamelmártás (bechamel)

5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

A vajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felengedem a tejjel. Sózom és szerecsendióval ízesítem.

2009. szept. 4. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Lasagne

Hozzávalók:

# 1-1,50 kg darált hús,

# 6 gerezd fokhagyma,

# 1 nagy fej vöröshagyma,

# bazsalikom,

# paradicsomszósz (kb. 1,5 liter),

# kb. 3/4 liter tej,

# 5-6 evőkanál liszt,

# kb. 8 dkg vaj,

# só,

# olaj,

# 1 csomag (50 dkg) lasagne tészta


Elkészítés: Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítem és jól összefőzöm. Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverem. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszek rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm (amíg a tészta megpuhul).


www.mindmegette.hu

2009. szept. 4. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 Kankalin ***** válasza:
A tésztát csináld magad, az a legjobb! 30dkg liszt, 3 tojás, kicsi só, összegyúrod, kinyújtod. Nem kell kifőzni sem, nem száraz, így simán átsül és nagyon finom lesz.
2009. szept. 4. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Az első recept szerintem tuti nem jó.25dkg darált hús 5 főre nagyon kevés,minimum 1kg kell hozzá.

És lasagne alapot vegyél ne bolognait vagy milánóit,dolmióval sem lasagne lesz.

Bor nem kell bele,elrontja.Olasz fűszerkeverék oregano esetleg ha szeretitek még menet bele,kakukkfű rozmaring neeeee,elrontja.

A vett tésztalapot sem kell előre megfőzni.

Ecet sem kell bele.Ezeken arecept oldalakon van sok ehetetlen reci.

Én így készítem:1-2 nagy fej vöröshagymát apróra kockázok,megdinsztelem olajon,beleteszek 1-1,5kg darált húst,ízesítem fokhagymával sóval borssal vegetával,felöntöm vízzel,ha megfőtt 2-3 zacskó lasagne alapot bele keverek.

Egy tepsit kiolajozok,és lerakom a lasagne lapokat kb:1 cm résekkel.Teszek rá a darált húsos szószból,megszórom reszelt sajttal.Jöhet a következő réteg,ráteszem alapokat úgy mint alulra,és megint a szósz.3-4 sort szoktam rakni,nekem ehhez nem elég a fél kg-os tészta,kettőt használok fel.A tetejére hagyok egy kevés szószt,megszórom vastagon sajttal,meghintem oregánóval(de én a szószba nem teszek,mert elég karakteres íze van,annyi is elég belőle amennyi a tetején van).

Kb:40-50 percet sütöm előmelegített sütőben takarékon.


Amit 12,40-es írt,én hasonló recepttel rakott tésztát szoktam csinálni,de ecetet abba sem teszek.

2009. szept. 4. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 Kankalin ***** válasza:
Besamelmártást hagyd ki, az ég világon semmi értelme nincs, jobban jársz ha kicsit szaftosabbra ereszted.
2009. szept. 4. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

12.40-es vagyok

Ok, ecetet én sem tettem bele, de akkor is ez a recept tűnt a legjobbnak a neten lévők közül. Viszont azzal nem értek egyet, hogy nem kell bele besamel. Az eredeti receptben benne van, és nagyon finom krémes állagú lesz tőle. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem úgy csinálja!

2009. szept. 4. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!