Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a lazacot jól...

Hogyan kell a lazacot jól megsütni serpenyöben?

Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 15:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Először is meg kell nyúzni, mert a bőre elég rágós.

Ha ez megvan, be kell ízesíteni.

Én szoktam használni halfűszert (kotányis keverék) nagyon jó hozzá, de elég erős is.

Ezért csak keveset használok, és inkább sima sóval egészítem ki.

A serpenyőben olajat és vajat melegítek vegyesen.

A vaj az íz miatt kell, jobb vele, viszont önmagában megég. Ezért olajat is teszek bele, kb fele-fele arányban.

Beleteszem a lazacot, megsütöm az egyik felét.

Elég jól lehet látni, mennyire van megsülve.

Nem kell agyonsütni. Ha sült egy ideig, megfordítom, és fedő alatt készre sütöm.

Az utolsó 2-3 percet a tűzről levéve , fedő alatt gőzölődve tölti.

Az egész sütés mondjuk 6-8 perc, attól függ, milyen vastag.

A lényeg, hogy ha a sütés végén még nyers a közepe, akkor az teljesen jó lesz, ha még pár percig gőzölődik.

Ha kiszeded a zsiradékból a halat, akkor a zsiradékot tovább piríthatod, amíg a vaj picit meg nem pirul. Akkor friss citromot csavarsz bele, összefőzöd, és ezzel a szafttal meglocsolhatod a halat.

Ennél több ízt nem is igényel, a lazac önmagában is nagyon finom, nem kell más fűszer rá, ami elnyomná az ízét.

2013. febr. 4. 18:26
 2/3 doboszoli ***** válasza:
100%

Profi, gyakorlatias, kiváló leírás, szinte érzem az ízét.

Gratulálok!!!

2013. febr. 4. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én még azt tenném hozzá, hogy jobb nem villával vagy csipesszel forgatni, hanem 2 db széles lapáttal, amikkel alul alányúlsz, felülről lefogod és így fordítod át. Így nem fog szétesni. Az is jó, hogyha mindössze 3x nyúlsz hozzá egész idő alatt: beteszed, egyszer megfordítod, kiveszek, nem kell össze-vissza forgatni. (Karácsonykor egyébként sóval és citromborssal szórtam meg, az is nagyon finom volt.)
2013. febr. 4. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!