Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A karaj szerintetek jó lehet...

A karaj szerintetek jó lehet szerecsendióval fűszerezve?

Figyelt kérdés
2013. jan. 31. 14:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem !!!
2013. jan. 31. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
nem
2013. jan. 31. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Jó, csak szokatlan. Én már sokszor fűszereztem vele. Csak nem szabad sokat használni belőle, mert elég erős az aromája.
2013. jan. 31. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
61%

A szerecsendió kellemesen aromás, de erős fűszer, óvatosan kell használni. A termésből kifejtett magját szárítva, egészben, vagy őrölt formájában használjuk.

Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk még mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt.

2013. jan. 31. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
A "mi konyhánkban" elsősorban a máj fűszerezésére való. Természetesen sülteknél is használható, de valóban kb. a tizedét, negyedét használd belőle annak, mint amikor az őrölt borsot használod egy sülthöz. Inkább csak az u.n. "egy csipet" mennyiséget használd és akkor jó.
2013. jan. 31. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
A fokhagymán kívül milyen fűszert ajánlanátok a karaj fűszerezésére? Füstölt sajt + tejszín lesz még rajta, sütöben fogom sütni.
2013. jan. 31. 14:42
 7/13 bumbi02 ***** válasza:
Karajhoz? Kömény, szerecsendió, bors, pirospaprika, só. Ez a párosítás szerintem finom:)
2013. jan. 31. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 bumbi02 ***** válasza:

Most olvasom hogy füstölt sajt és tejszín lesz rajta.

Ez esetben, szerecsendió, bors, kevés majoranna, a köményt és paprikát mellőzném:) Akár baconnel megtűzdelheted (megspékelheted), a füstölt sajthoz tejszínhez még passzol az is akár:) (fogsz egy szelet karajt, és csinálsz rajta 2 vágást egymástól pár centire, aztán ott átfűzöd a szelet bacont)


Így elősütöd serpenyőben a baconos-fűszerezett karajokat (megpirítod mindkét oldalát hirtelen, hogy bezáródjanak a hús pólusai, és ne száradjon ki sütés során) aztán tepsibe vele, tejszín füstöltsajt:)


De akár még úgy is el tudnám képzelni, ha csinálnál egy "füstöltsajt mártást" külön. A karajokat fent említett módon kisütnéd/megsütnéd, a forró tejszínbe pedig füstölt sajtot dobnál, és összeforralnád mártássűrűségűre, kevés szerecsendióval, borssal, és egy kis fehérborral:)

2013. jan. 31. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Na ugye, hogy akkor mehet rá szerecsendió? Elkészíteni nem úgy fogom, hogy elősütöm a karajt, hanem fűszerezés után tesibe teszem, rá a tejszín és a sajt, és fólia alatt puhára párolom, majd fóliát levéve megpiritom a sajtot a tetején. Egyébként most eszembe jutott, hogy borsikafű vagy kakukkfű is jó lenne a húsra. Hm?
2013. jan. 31. 15:17
 10/13 bumbi02 ***** válasza:

ALapból fűszerezhetjük a karajt borsikafűvel, kakukkfűvel, kis rozmaringgal, de én ennyire nem szeretem keverni az ízekt:) Vagy elmegyek egy édeskés íz irányba a tárkonnyal, és rozmaringgal, vagy elmegyek füstös irányba, és maradok sajt-szerecsendió párosításnál:)


Rossz nem lesz ha teszel hozzá, csak szerintem jobb egy-egy ízcsoportnál maradni:)

2013. jan. 31. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!