A karaj szerintetek jó lehet szerecsendióval fűszerezve?










A szerecsendió kellemesen aromás, de erős fűszer, óvatosan kell használni. A termésből kifejtett magját szárítva, egészben, vagy őrölt formájában használjuk.
Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk még mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt.















Most olvasom hogy füstölt sajt és tejszín lesz rajta.
Ez esetben, szerecsendió, bors, kevés majoranna, a köményt és paprikát mellőzném:) Akár baconnel megtűzdelheted (megspékelheted), a füstölt sajthoz tejszínhez még passzol az is akár:) (fogsz egy szelet karajt, és csinálsz rajta 2 vágást egymástól pár centire, aztán ott átfűzöd a szelet bacont)
Így elősütöd serpenyőben a baconos-fűszerezett karajokat (megpirítod mindkét oldalát hirtelen, hogy bezáródjanak a hús pólusai, és ne száradjon ki sütés során) aztán tepsibe vele, tejszín füstöltsajt:)
De akár még úgy is el tudnám képzelni, ha csinálnál egy "füstöltsajt mártást" külön. A karajokat fent említett módon kisütnéd/megsütnéd, a forró tejszínbe pedig füstölt sajtot dobnál, és összeforralnád mártássűrűségűre, kevés szerecsendióval, borssal, és egy kis fehérborral:)





ALapból fűszerezhetjük a karajt borsikafűvel, kakukkfűvel, kis rozmaringgal, de én ennyire nem szeretem keverni az ízekt:) Vagy elmegyek egy édeskés íz irányba a tárkonnyal, és rozmaringgal, vagy elmegyek füstös irányba, és maradok sajt-szerecsendió párosításnál:)
Rossz nem lesz ha teszel hozzá, csak szerintem jobb egy-egy ízcsoportnál maradni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!