Krumplikását, h kel csinalni? Kezdőh.
Figyelt kérdés
2013. jan. 30. 17:14
1/1 anonim válasza:
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük.
A megmosott burgonyát és a hagyma negyed részét egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel vagy burgonyatőrővel pépesítjük, visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a darát (lisztet), és folyamatossan keverve, besűrítjük.
Amíg a burgonya fő, a maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
Melegen tálaljuk: a kész kását tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá, s a végén meghitjük a pirított hagymás zsírral.
Ha már kihűlt az étel: kizsírozott hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!