Hogyan lehet jó vajkrémet csinálni?
már ezer receptet próbáltam, de lehet, hogy én vagyok a béna:D
volt olyan, hogy cukorszirupot kellett csinálni aztán a felvert tojásfehérjét beleraktad és hozzáadtad a vajat és ezt összedolgoztad, de nekem a vaj olyan csúnya lett:/ nem lett szép krém állagú, hanem ilyen szemcsés, túl vizes lett:S meg kb az összes receptbe csomó cukor van, ebbe ilyen sok kell? muffin tetejére akarom, a felvert tejszín/hulala nem jó, mert nem olyan krém állagú felverve sem, túl folyékony
Muffin tetejére nem szoktak vajkrémet tenni, mert az nem marad kemény.,
Arra cukormáz kell.
A síma vajkrémhez cukorral kell jól kikeverni a vajat ( a cukor mennyisége attól függ, hogy mennyire édesen szeretitek). Ebbe nem kell semmi más. Addig kell keverni, amíg a cukor elolvad és síma krémes lesz a vaj.
Pedig csak vajat és porcukrot kell nagyon szép sima krémmé keverni (géppel egyszerűbb) a vaj puha legyen, amikor keverni kezded. tojásfehérjét a vajkrémbe nem szoktak, de lehet, hogy valaki tesz.színezed, a színezékkel is óvatosan elkevered, hogy egyenletes legyen a szín. nyomózsákba vele lehet díszíteni. utána hidegen legyen.
általában egyenlő mennyiségű vaj és porcukor szokott lenni az arány.
Figyelmesen megnéztem a képet, amit linkeltél. Az a véleményem, hogy nem vajkrém, hanem főzött krém, tippem szerint egy vajjal dúsított pudding krém.
Egy zacskó eper, vagy puncs ízű puddingból főzd, és lehet magán a zacskón is találsz olyan "ötlet"-et, hogy adj hozzá a tűzről levéve 5-7 dkg vajat és keverd el alaposan. (Esetleg már előre szólnak, hogy ha ilyet akarsz, akkor ne fél liter tejjel készítsd, csak pl. 4 deciliterrel. Szerintem ezt a masszát hűtötték ki, keverték krémesre és tették nyomózsákba.
A vajkrémet én is teavajjal és porcukorral készítem, 10 deka vajat 5-7 deka porcukorral keverek 10-15 percig. (De az nem lesz ilyen tömör állagú hidegen sem, mint a képen látható krém. Annak főzött krém kinézete van.)
Ne keseredj el, azért nem sikerül, mert nem a magyar hozzávalókhoz van a recept írva.Amerikai receptek és azt hiszem a Crisco nevű sütőmargarint szoktak használni.Nem tudom mi lehet a különbség, de tény hogy én is sokat próbálkoztam és akkor valahol olvastam ezt. A mi margarinunkból és vajunkból a legegyszerűbben úgy tudsz vajkrémet készíteni hogy 1:1 arányban porcukorral habosra kavarod, de ebből egy nagyon tömény nehéz vajas masszát kapsz legalábbis ahhoz tömény hogy ekkora mennyiségben egy muffinra tedd...ember nem lenne aki émelygés nélkül leküzdené. :)
Én is a főzött krémes megoldást javaslom.Az könnyű és nem csömör édes. 2 cs pudingport 20 dkg cukorral, 2 tojássárgával, csapott kanál liszttel, 7,5 dl tejjel felfőzöl.kavargatva teljesen kihűtöd és 20 dkg vajjal, vagy 1 cs rámával alaposan és jó habosra kavarod.kézi mixer szinte kötelező.
Aztán tudom ajánlani még az fél liter oké habmester és 20 dkg mascarpone habosra keverését.A mascarpone selymes simaságot és sűrűséget ad a krémnek.
A szín pedig szörp gyümölcs vagy ételfesték hozzáadásával érhető el.
^köszi a részletes leírást, ma kipróbálom:) ezzel az a baj csak, hogy ugye a puding alapból megízesíti. vagy ha kihagyom akkor ugyanúgy sűrű lesz? pl görög joghurt ízesítésűt akarok? vagy akkor több lisztet tegyek hozzá?
(először pudinggal próbálom ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!