valóban rengeteg van a neten, de én leírok neked egy egyszerű , olcsó alapreceptet. mindig ezt készítem, csak az ízesítést variálom.
HV: 2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 2-3 tojás, 1 bögre tejföl/joghurt/kefír, mindegy, 1 dl olaj, 1 cs. sütőpor.
a bögre 2,5 decis.
a cukrot a tojással , tejtermékkel, olajjal kikeverjük, majd bele a sütőporos liszt.
ebbe aztán csak a fantáziánkra van bízva, hogy mit teszünk.
gyömölcsdarabok, dió, mandula, csokidarabok, aszalt/kandírozott gyümölcsök, fahéj, kakaó, kókusz,méz, reszelt sárgarépa, sütőtök, reszelt citrushéj,... stb. ezekből ízlésünk szerinti arányokban nagyjából másfél bögrényit keverünk a tésztába.
az egész úgy néz ki, mint a sűrűbb nokedlitészta.
ez a mennyiség kb 24 dr-ra elég, vagyis két muffintepsi.
én mindig papírkapszlikba teszem, amit 3/4-ig töltök.
a tetejére nagyon finom egy negyed dióbél.
előmelegített sütőbe kb 180 fokon 5 percig, majd egy kicsit mérsékelve a lángot, még kb 25 percig sütöm.
mindenképpen villapróba szükséges, hogy a közepe is átsült-e. ha nem ragad, akkor ki lehet venni.
vizes konyharuhára teszem, pár percig pihentetem. ezután könnyen kiemelhető a muffin.
mehet a következő adag.
Köszönöm!
Majd ki is próbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!