Hogy kell nachos-hoz sajtszósz-t csinálni? Mik a hozzávalók?
Szia!
Én ezt találtam neten:
NACHO SAJTSZÓSZ
1/2 csésze bármilyen liszt, 1/2 csésze élesztőpehely, 1 tk tengeri só, 1 tk chilipor, 1/2 tk hagymapor v granulátum, 1/2 tk csípős vagy édesnemes őrölt paprika, 1/4 tk fokhagymapor, 1/4 tk szárított oregánó, 1/8 v 1/4 tk cayenne bors, 2 csésze víz vagy édesítetlen növényi tej, 1/4 csésze olivaolaj, 1/2 tk bármilyen fajta mustár, 1/2 tk világos miszo, 1/4 csésze aprított petrezselyem (elhagyható)
A lisztet, élesztőpelyhet, sót, hagymaport, fokhagymaport, chiliport, cayenne borsot, oregánót és az őrölt paprikát keverjük össze egy lábosban. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet vagy növényi tejet, az olivaolajat és a mustárt. Közepes lángon főzzük és folyamatosan kavargassuk egy habverővel amíg sűrű és síma nem lesz és elkezd bugyborékolni. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a miszot. Tálalás előtt belekeverhetjük a petrezselymet.
Sok sajt (lapokra vágva), tejszín, fűszerek (só,bors)
Elvileg 1 poháj tejsz. és 10 szelet sajt, de hogy az most tényleg megkkora, azt nem tudom. Tejszín a fazékba, serpenyőbe.. megmelegíted és fokozatosan teszed bele a sajtokat és kevergeted hogy ne égjen oda és jól megolvadjon a sajt.
Én még nem próbáltam, de van egy ilyen recept.
Ha biztosra akarsz menni akkor keress egy fondue receptet, az is sajtszósz, csak ami neked nem kell bele azt kihagyod, persze nem a tejszínt, hanem az alkoholt meg hasonlókat.
Biztos vagyok benne hogy a tied finomabb kedves első, de én a miszórol azt se tudom mi az, chiliporom sincs itthon, meg van egykét dolog ami szerintem nincs a moziban a nachoshoz adott szószban, ugyhogy én így csinálnám.. talán marad egy kis sajt íze a szósznak. :D
Remélem nincs harag, majd a tiedet is kipróbálom valamikor. :)
Én is valami hasonlót akartam írni elsőre, de ha a bolti szósznak megnézed a tartalmát ilynek lesznek: Nátrium benzoát, étkezési sav, izfokozó, stabilizátor, E142-es szinezék, E134-es kutyafüle stb.
Lényeg a lényeg, ha ebböl megcsinálod a szószt ember, akkor én állom hozzá a tortillát. :D
köszönöm a válaszokat
2. Lapka sajtra gondolsz ?
$ziasztok!
Szószhoz:
-10 dkg sajt
-15 ek tejszín
-1/2 csipet só
-bors(ízlés szerint)
-chilipor(ízlés szerint)
-1 fél gerezd fokhagyma
-mustár(ízlés szerint)
-2 ek liszt
-mexicói fűszerek(elhagyható)
Chipshez:
-30 dkg finom liszt
-30 dkg kukorica liszt
-1 kanál só
-kis kanál oregano
-fűszerek izlés szerint
-ajánlos hogy kis paprika+sajt porban hempergessük meg sütés után
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze!A kész tésztát nyútsuk ki majd 3 szög alakú kockákat vágjunk belőle amit olajban süssünk ki!A sajt összetevőit keverjük össze majd egyre nagyobb tűzön olvasszuk meg és forraljuk bugyborgásig!!
:)
Nekem naygon ízlett próbáljátok ki!Sok tapasztalattal készítettem!
Isteni
Łove maci<33 ღαηηα•●◦▫ღ:].^^
Előzőnek: Tegnap elkészítettem a nacho szószt meg a chipset is. De lenne egy kérdésem. A tészta hozzávalóit összekevertem, de mivel gyúrjam össze hogy összeragadjon ? Én tejjel meg olajjal csináltam, de nem lett valami finom :(
Valami tipp esetleg ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!