Mit szoktatok csinálni a kimaradt tojásfehérjével?
En lefagyasztom. Azutan pedig sok mindenre el lehet hasznalni. Kelt tesztat megkenni, vagy pl rakoczi turos tetejere. vagy valamilyen habnak... :)
De vannak receptek amik direkt a tojasfeherje elhasznalasara vannak :)
Itt kaptam pár jó tippet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__17..
Akármit panírozol legközelebb, ahhoz a tojáshoz nyugodtan hozzárakhatod.
Reggelire-vacsira készített omletthez, rántottához is hozzáadhatod
Egy-két tojást felütsz, hozzáadod a kimaradt fehérjéket, bundáskenyérhez is tökéletes.
De ha tojásos levest főzöl, ott is jó.
- fagyasztás
- habcsók
- habkarika
- nußpega vagy "kókuszpega"
- sütik lekenése
- reggeli, vacsora (tojásrántotta, tükörtojás, esetleg lecsó, stb, 1-2 egész tojás mellé)
- panírozás, egész tojás mellé
Aki nem ismeri, a nußpega vagy kókuszpega:
ostyalapot veszünk egy ismerőstől, aki Németországból hozza, 10 db van egy csomagban, nem tudom a márkáját, de az a legjobb. Ezeket a lapokat (kb 8x12 cm-esek) ollóval 8x1,5-2 cm nagyságúra vágom.
A habot felverem, összekeverem cukorral és darált dióval, hogy jó kemény, sűrű legyen (dió helyett lehet kókuszreszelék, ez a kókuszpega). A felvágott ostyalapokat késsel vagy habzsákkal megkenem a masszával, és rárakom felfordított őzgerincformákra, keresztben, úgy, hogy csak a megken t ostyák közepe feküdjön a formán. Sütőbe teszem, és megsütöm. Sütés közben az ostyalapok rásimulnak az őzgerincre, így visszafelé hajlanak. Ha kivettem, még melegen leszedem a formáról (néha egy kicsit kapargatni kell, ha a diós vagy kókuszos hab ráfolyt a formára, de nem vészes. Ezért kell sűrűt csinálni, hogy ne nagyon folyjon!)
Én is lefagyasztom, és legtöbbször krémest csinálok belőle, vagy raffaello sütit.Annak a tésztája tojásfehérjéből van, és a sárgáját a krémhez kellene elhasználni, de én ilyenkor a krémet egyszerű pudingos krémmel készítem.
Most is van a fagyasztóban vagy 8 fehérje és most a szatmári almás máktortával szemezek...abba is csak fehérje kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!