Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak a kimaradt...

Mit csináljak a kimaradt kenyérből?

Figyelt kérdés
Sok kenyerünk kimarad, sokszor csinálok fasírtot,ebbe sokat fel tudok használni, de mit tudok még belőle csinálni?
2012. szept. 10. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bundás kenyeret :) Melegszendvicset, tölteléket.
2012. szept. 10. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

kockázd fel pl és sütőben süsd aranybarnára. egy kis fokhagymás zsírral vagy olajjal kend ki a tepsit.

utána ha kihűlt és nem használjátok fel azonnal leveshez, le lehet fagyasztani.

2012. szept. 10. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
vadas vagy gombamártás mellé zsemle helyett is felhasználhatod kockára vágva, megpirítva.
2012. szept. 10. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
lehéjazott finom, szikkadt fehérkenyérből én már csináltam máglyarakást is. teljesen jó volt vele.
2012. szept. 10. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha kockára vágva a sütőben (mindenféle zsiradék nélkül) megsütötted, utána lehet ledarálni vagy megtörni = zsemlemorzsa!
2012. szept. 10. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Máskor ne várd meg míg beszárad, előtte szeld le, 2-3 szeletet csomagolj neylon zacsiba, rakd fagyasztóba. Majd amikor szükséged lesz rá, előtte egy órával, vagy éppen azon a reggelen kiveszed a zacsiból, élire állítod a szeleteket. Ugyanolyan friss lesz, mint amikor beraktad.

Nálam most is van bent kb. fél kg, és szinte egész nyáron tárolok így kenyeret. Ezzel elérem, hogy nem száraz, ill. nem zöldül rám.

2012. szept. 10. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

mi ilyenkor mindig zsemlemorzsát csinálunk belőle.

gyűjtsük egy zacskóba, és amikor használjuk a lernit, utána berakjuk piritani.

húsdarálón ledaráljuk. kisebb mennyiségekkel nem érdemes szórakozni, mert kár a sütőt is melegiteni, meg a darálás elég nagy koszt hagy maga után.

2012. szept. 10. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Pirítósnak is jó zsírral és hagymával fokhagymával. Vegyél kevesebb kenyeret és kiflit. Ha a kifli megszárad az jó mákosgubának is.
2012. szept. 10. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Sok üzletben az a baj, hogy a fél kg. kenyér arányaiban többe kerül, mintha megveszel belőle egy egész kilót.

Viszont nem biztos, hogy elfogy addig, amíg minőségileg kitart.

Ezért szoktam már rögtön az egy kilós kenyér jó felét felszelni és kettesével fagyasztani, mert akkor nem veszít a minőségéből, viszont minimum 40-60 Ft-tal olcsóbban vettem, mintha 2x fél kilót vásárolok.

2012. szept. 10. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Na ezért veszek én is egy kg-osat, mert a fél kg-os is ugyanannyiba kerül, mint a kilós. Fagyasztás után mennyi idő kell neki, hogy kiolvadjon?
2012. szept. 10. 16:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!