Mit csináljak a kimaradt kenyérből?
kockázd fel pl és sütőben süsd aranybarnára. egy kis fokhagymás zsírral vagy olajjal kend ki a tepsit.
utána ha kihűlt és nem használjátok fel azonnal leveshez, le lehet fagyasztani.
Máskor ne várd meg míg beszárad, előtte szeld le, 2-3 szeletet csomagolj neylon zacsiba, rakd fagyasztóba. Majd amikor szükséged lesz rá, előtte egy órával, vagy éppen azon a reggelen kiveszed a zacsiból, élire állítod a szeleteket. Ugyanolyan friss lesz, mint amikor beraktad.
Nálam most is van bent kb. fél kg, és szinte egész nyáron tárolok így kenyeret. Ezzel elérem, hogy nem száraz, ill. nem zöldül rám.
mi ilyenkor mindig zsemlemorzsát csinálunk belőle.
gyűjtsük egy zacskóba, és amikor használjuk a lernit, utána berakjuk piritani.
húsdarálón ledaráljuk. kisebb mennyiségekkel nem érdemes szórakozni, mert kár a sütőt is melegiteni, meg a darálás elég nagy koszt hagy maga után.
Sok üzletben az a baj, hogy a fél kg. kenyér arányaiban többe kerül, mintha megveszel belőle egy egész kilót.
Viszont nem biztos, hogy elfogy addig, amíg minőségileg kitart.
Ezért szoktam már rögtön az egy kilós kenyér jó felét felszelni és kettesével fagyasztani, mert akkor nem veszít a minőségéből, viszont minimum 40-60 Ft-tal olcsóbban vettem, mintha 2x fél kilót vásárolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!