Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell igazi húslevest...

Hogyan kell igazi húslevest főzni?

Figyelt kérdés

Kocka nélkül hogyan lehet igazán ízes a húsleves?

Leírnátok a menetét?


2013. jan. 25. 00:04
 1/10 anonim ***** válasza:
A hús mellé teszel sárgarépát, fehérrépát, egészbe hagymát, karalábét, petrezselymet, esetleg kelbimbót vagy egy kis kelkáposztát (ez nem fontos, de én nagyon szeretem), szemes borsot, sót, szépen lassan összefőzöd. Ha kihagytam valamit véletlen majd utánam leírják.
2013. jan. 25. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Ja és a vöröshagymát előtte felül vágd be 4 felé, de csak kicsit, ez azért kell, hogy ne "robbanjon" szét lapjaira.
2013. jan. 25. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 bumbi02 ***** válasza:
100%

Jó sok hús, és elegendő zöldség. Akkor jó egy tyúkhúsleves, ha a tyúk minden része benne van.


Fogod a feldarabolt tyúkot/csirkét és felöntöd vízzel és elkezded így főzni. MIkor el kezd habozni a víz, akkor szépen kanállal, vagy szűrővel a habot vedd le a víztetejéről, utána mehet bele só, egész bors, és a zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, gomba, paprika, zöldségzöldje, hagyma). Addig főzöd, míg meg nem puhul minden összetevő, majd leszűröd, és tetszés szerinti levesbetétet főzöl bele:) Én speciel szeretek bele főzni krumplit is:) (ha túl sós lenne, a krumpli el is vesz belőle kicsit)


Az a meglátásom, hogy minél több benn a hús, annál finomabb:)

2013. jan. 25. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy hideg vízben tedd fel főzni a húst., illetve en mindig teszek bele a felsorolt zöldségeken kívül zellert is. Komenymag, egész bors, pici fokhagyma nálam a teatojasba megy, egész vörös hagyma csak behasitva a levesbe.
2013. jan. 25. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Vagy tyúkból (a legjobb a házi), vagy marhahúsból kell főzni.

Hideg vízbe felteszed, megsózod, borsot, vöröshagymát, fokhagymát teszel hozzá, és lassú forralással főzöd. A habját NEM kell leszedni, elforrja magától. Amikor a hús kezd puhulni, akkor teszem bele a zöldségeket. Szép színt ad neki, ha főzöl bele sáfrányt, vagy sáfrányos szeklicét.

Ha a hús és a zöldségek is puhák, akkor hagyom állni 5-10 percet, hogy leüllepedjék, és leszűröm a levest.

A tésztát külön vízben főzöm ki, nem a levesben. Többnyire a leszűrt lé alját higitom fel a tészta főzéséhez.

2013. jan. 25. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit: hogy sem húsleves kocka, sem Vegeta, Delikát NEM kell bele.
2013. jan. 25. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elözö válaszolók majdnem mindent leirtak, nekem csak pár megjegyzésem van.

Figyelj, hogy csak annyi vizet önts a húsra, hogy éppen ellepje, ne sokat, mert akkor vizes ize lesz.

A zöldségekkel ne sprórolj, azok adják a levesnek a "húsleves-izt".

Ne legyen a levesed sótlan, minden liter vizre, amivel kezded fözni, egy csapott teáskanálnyi sót tegyél bene, ez átlagban elég, de ha szükséges, még utána lehet sózni, ennyitöl viszont garantáltan nem lesz túl sós.

2013. jan. 25. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
Előttem szólók jól leírták, de én egy kicsit variálok rajta: egész tyúk vagy kakas, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem gyökér, karalábé, zeller gumó, levele, szemes bors, kelkáposzta és egy db füstölt oldalas. Ez utóbbi igazán finom ízt ad a levesnek.
2013. jan. 25. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Szóval semmilyen ízesítő nem kell bele.

Köszi a válaszokat!

2013. jan. 25. 17:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ezeket szoktam bele tenni,mert imádjuk a főtt zöldséget!az én hozzávalóim:hagyma(ezt teszem bele másodjára,mert elsőnek a húst teszem oda főnni,hagyom,h felfőjjőn,h tudjam a habot leszedni a levesről),só,bors,csipős paprika,vagy bármilyen paprikából egy cikk,répa,petrezselyem,petrezselyemlevél,karalábé,zeller,hagyom összefőnni,majd egy az utolsó fél órában,beleteszek néhány darab krumplit,karfiol vagy brokkoli rózsákból egy párat,ezt azért utoljára,mert ha az előtt teszed be míg nem szeded le a habot,akkor a rózsákon megmarad és úgy nem olyan finom.Egyébként az a lényege a húslevesnek,h szép lassan főjjőn meg.a zöldségek adagolását mindenki saját ízléséhez mérten készíti,szerintem...:D
2013. jan. 28. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!