Brassóit szeretnék főzni. Hogyan csináljam?
Ne vitatkozzatok!
Van aki így csinálja, van aki úgy! Van aki hagymástul, van aki szerint nem kell bele. Van aki majorannával, van, aki más fűszerekkel! A lényeg, hogy ezen a téren nincs olyan hogy HELYES meg ÍGY KELL, mert MIND JÓ ÉS MŰKÖDŐKÉPES!
Fogadjátok el végre, hogy különbözünk, mindenki máshogy szokta meg, és mindenkinek máshogy ízlik!
Én így csinálom (édesanyám receptje):
Hozzávalók:csirke vagy pulykahús egy főre kb. 30 deka, majoranna, 1 husleveskocka,bors
Olajat hevítesz, beleteszed a kockákra vágott húst és fehéredésig forgatod, majd megborsozod,izlés szerint meghinted majorannával,és felöntöd vizzel csak épphogy ellepje a húst, semmiképp ne usszanak a húsok, és beleraksz 1 húsleveskockát, le kell fedni és hagyni párolódni kb negyedóra alatt elfővi a levét, és akkor zsírjára kell sütni.
Közben szintén a keményebb fajta krumpliból hámozol és ugyanolyan kockákra vágod mint a húst és kisütöd forró olajban pont úgy mint a hasábburgonyát. Ne süss ki túl sokat mert a hús jó másnap de a krumpli nem jó megmelegítve, abból új adagot kell kisütni.
Ha kész a kettőt összekavarod, és tálalás előtt még egy kis pirospaprikával megszórjuk az egészet.
Mindenkinek köszönöm szépen !! Tegnap elkészült az én brassóim is :)
Vörös hagymát és fokhagymát pirítottam zsíron (állítólag így sűrűbb lesz a szaft) piros paprikát, borsot, majorannát, vegetát tettem rá, szeletelt paprikát és paradicsomot. Majd beletettem a husit (pulyka comb kockákra vágva) majd mikor kifehéredett tettem rá kicsi vízet és puhára főztem :)
egyébként azokkal kár foglalkozni akik azért szólnak le valakit mert máshogy főz :( Gyermeteg dolog....
egy biztos, én mindenkinek zöld kezecskét adtam :)
Első vagyok!
Jézusom!
Most jövök rá, hogy a zöldborsós változat nekem is tetszett. A fagyóból már kivettem a husit, hogy ebédre brassóit csinálok, de ha most itt nem olvasom, a borsó teljesen kiment a fejemből!
Köszi nektek!!!!
(Egyébként én is felfelé pontoztam mindenkit!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!