Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brassóit szeretnék főzni....

Brassóit szeretnék főzni. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 13:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
Kiváncsi lennék rá, hogy milyen " MESTERSZAKÁCS " pontozta le az első kettő hozzászólót? Milyen " csoda" brassóit főz?
2013. jan. 23. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne vitatkozzatok!


Van aki így csinálja, van aki úgy! Van aki hagymástul, van aki szerint nem kell bele. Van aki majorannával, van, aki más fűszerekkel! A lényeg, hogy ezen a téren nincs olyan hogy HELYES meg ÍGY KELL, mert MIND JÓ ÉS MŰKÖDŐKÉPES!

Fogadjátok el végre, hogy különbözünk, mindenki máshogy szokta meg, és mindenkinek máshogy ízlik!


Én így csinálom (édesanyám receptje):

Hozzávalók:csirke vagy pulykahús egy főre kb. 30 deka, majoranna, 1 husleveskocka,bors


Olajat hevítesz, beleteszed a kockákra vágott húst és fehéredésig forgatod, majd megborsozod,izlés szerint meghinted majorannával,és felöntöd vizzel csak épphogy ellepje a húst, semmiképp ne usszanak a húsok, és beleraksz 1 húsleveskockát, le kell fedni és hagyni párolódni kb negyedóra alatt elfővi a levét, és akkor zsírjára kell sütni.

Közben szintén a keményebb fajta krumpliból hámozol és ugyanolyan kockákra vágod mint a húst és kisütöd forró olajban pont úgy mint a hasábburgonyát. Ne süss ki túl sokat mert a hús jó másnap de a krumpli nem jó megmelegítve, abból új adagot kell kisütni.

Ha kész a kettőt összekavarod, és tálalás előtt még egy kis pirospaprikával megszórjuk az egészet.

2013. jan. 23. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én hagyma nélkül lesütöm a kockára vágott húst, teszek rá sót, borsot, majorannát, és kis maradék húsleves lével puhára párolom, majd pirosra sütöm. A végén összekeverem kevés maradék húslével, a megsütött kockaburgonyával, és főtt borsóval. Általában paradicsomsalátával vagy kukoricasalátával tálalom.
2013. jan. 24. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm szépen !! Tegnap elkészült az én brassóim is :)


Vörös hagymát és fokhagymát pirítottam zsíron (állítólag így sűrűbb lesz a szaft) piros paprikát, borsot, majorannát, vegetát tettem rá, szeletelt paprikát és paradicsomot. Majd beletettem a husit (pulyka comb kockákra vágva) majd mikor kifehéredett tettem rá kicsi vízet és puhára főztem :)


egyébként azokkal kár foglalkozni akik azért szólnak le valakit mert máshogy főz :( Gyermeteg dolog....


egy biztos, én mindenkinek zöld kezecskét adtam :)

2013. jan. 25. 09:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez is biztos finom lett :D A borsós után ez lesz a következő amit kipróbálok :D Csak sztem lecsóval mert nyáron főztünk be :D
2013. jan. 25. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Jézusom!

Most jövök rá, hogy a zöldborsós változat nekem is tetszett. A fagyóból már kivettem a husit, hogy ebédre brassóit csinálok, de ha most itt nem olvasom, a borsó teljesen kiment a fejemből!


Köszi nektek!!!!


(Egyébként én is felfelé pontoztam mindenkit!)

2013. jan. 25. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 Michail Mendoza válasza:
Hát elösször is szerintem a brassóit nem főzni kell,hanem sütni.A többi passzol.
2014. máj. 21. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!