Brassóit milyen húsból "illik" készíteni?
A klasszikus Brassóinak 2 fajtáját ismerem: Az egyiknél a hús fele marha, fele disznóhús. Ilyenkor a marhahús pirításával, párolásával kell kezdeni, és ha félig már puha, akkor hozzáadni a sertéshúst.
A másik receptnél: Sertés szűzpecsenyéből(esetleg combból) készül – ez nagyon hamar kész van. Itt a húst csíkozás után pirítani kell, és már kész is a hús, nem kell párolni, mert már fogyasztható. Az alap mindenhol ugyanaz: zsír, szalonna, vöröshagyma dinsztelés, hús-pirítás, fokhagyma, majoranna, frissen őrölt bors, só, friss zöldpaprika, paradicsom.
-vendéglős-
Bármilyen sertés alkatrészből elkészíthető,(lapocka, tarja, comb), de azért szűzből az igazi. Előzőekből tovább tart.
Bár ezzel szakács barátom is egyetért, de azt mondta, a munkahelyén elég lenne egyszer szűzből készítenie, másnap már nem kellene bemenni neki...
Én is a szűzről hallottam, olvastam, de nem vinne rá a lélek, hogy egy egyszerű brassóinak elkészítsem.
Az én portámon is sertéslapocka, tarja ami brassóiként kerül az asztalra, marhahúsból semmiképpen sem.
Én is sertés lapockából, vagy tarjából szoktam, az az igazi.
Variációk marhahúsra:
- pörkölt nokedlivel vagy hasábban főzött krumplival
- pörkölt összefőzve hordós aprókáposztával = húsos káposzta
- pörkölt összefőzve pirított tarhonyával = húsos tarhonya
- hagymás rostélyos ha van elegendő hagyma hozzá
- vadasan ha van elegendő répa-gyökér hozzá
- szeletbe vágva fincsi húsleves, majd a főtt hús szeleteket esetleg valami mártással (paradicsom, meggy) asztalra tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!