Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brassóit milyen húsból "illik"...

Brassóit milyen húsból "illik" készíteni?

Figyelt kérdés
Marhahús van itthon,de ált.csirkéből vagy disznóból csinálják..Nem lenne baj,ha marhából készíteném el?

2013. jan. 4. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Marhából egyáltalán nem jó kivéve vesepecsenyéből!Hiszen meg kell majdnem készre sütni a felcsíkozott húst.A marhahús fokhagymásan nem épp jó!Disznócomb a legjobb!
2013. jan. 4. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sertésből szokták, comb vagy karaj. Múltkor nekem csirkéből is ízlett. Nem hinném, hogy marhából jó lenne...
2013. jan. 4. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus Brassóinak 2 fajtáját ismerem: Az egyiknél a hús fele marha, fele disznóhús. Ilyenkor a marhahús pirításával, párolásával kell kezdeni, és ha félig már puha, akkor hozzáadni a sertéshúst.


A másik receptnél: Sertés szűzpecsenyéből(esetleg combból) készül – ez nagyon hamar kész van. Itt a húst csíkozás után pirítani kell, és már kész is a hús, nem kell párolni, mert már fogyasztható. Az alap mindenhol ugyanaz: zsír, szalonna, vöröshagyma dinsztelés, hús-pirítás, fokhagyma, majoranna, frissen őrölt bors, só, friss zöldpaprika, paradicsom.

-vendéglős-

2013. jan. 4. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi éttermi Brassói az maradékból készül :P
2013. jan. 4. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Milyen maradék? Annyit tudhatnál hogy a készítés adja a végeredményt!
2013. jan. 5. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Bármilyen sertés alkatrészből elkészíthető,(lapocka, tarja, comb), de azért szűzből az igazi. Előzőekből tovább tart.

Bár ezzel szakács barátom is egyetért, de azt mondta, a munkahelyén elég lenne egyszer szűzből készítenie, másnap már nem kellene bemenni neki...

2013. jan. 5. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is a szűzről hallottam, olvastam, de nem vinne rá a lélek, hogy egy egyszerű brassóinak elkészítsem.

Az én portámon is sertéslapocka, tarja ami brassóiként kerül az asztalra, marhahúsból semmiképpen sem.

2013. jan. 5. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
66%

Én is sertés lapockából, vagy tarjából szoktam, az az igazi.


Variációk marhahúsra:

- pörkölt nokedlivel vagy hasábban főzött krumplival

- pörkölt összefőzve hordós aprókáposztával = húsos káposzta

- pörkölt összefőzve pirított tarhonyával = húsos tarhonya

- hagymás rostélyos ha van elegendő hagyma hozzá

- vadasan ha van elegendő répa-gyökér hozzá

- szeletbe vágva fincsi húsleves, majd a főtt hús szeleteket esetleg valami mártással (paradicsom, meggy) asztalra tenni

2013. jan. 5. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
én csirkemellből szoktam:D
2013. jan. 5. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos választ!:)
2013. jan. 6. 13:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!