Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brassóit szeretnék főzni....

Brassóit szeretnék főzni. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 13:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

Ahogyan én csinálom:


Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a kockára vágott húst, sóval, borssal ízesítem, és fehéredésig forgatom, sütöm. Ici-pici vízzel födő alatt puhára párolom, majd födő le, és addig sütöm míg egyrészt a víz elpárolog alóla, és a továbbiakban szép pirso-barnára sül a husi is. Ekkor belekavarom a korábban már elkészített, kockára vágott sültkrumplit, és rányomok 1-2 girizd fokhagymát, azzal összekavarom. A gázt eloltom alatta, és beborítom, hogy az ízek összeérjenek.


Sokféle változata van, majd jönnek, akik azt írják, hogy ez így sz@r, csak az a jó amit ők csinálnak.

Majd válogatsz ízlésed szerint. :))))

2013. jan. 23. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

Többféle képpen is szokták csinálni.

Én úgy csinálom h felcsíkozom a húst, vizet öntök alá, olaj, só, bors, apróra vágott fokhagyma és fel a tűzre. Ha már majdnem elfőtt a víz akkor megkóstolom a húst. Ha még nem főtt meg akkor még 1 kis víz. Ha megfőtt akkor elfőzöm a vizet és lepirítom még kicsit a húst. Anyósom még ilyenkor pici vizet tesz alá és fűszerpaprikázza. Van aki paradicsom pürét tesz bele. A krumplit csak simán olajban kisütöm és összekeverem.

Egyszer úgy is csináltam h elsőnek vöröshagymát pároltam alá.

2013. jan. 23. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
79%

Milyen húsból csinálod? Én tarjából szeretem legjobban.

A húst felkockázom apróbbra. Felteszem olajra és egyszer lepirítom, majd sózom fokhagymát,kicsi vöröshagymát, majorannát egy kis vizet teszek rá és puhára főzöm.Ha szeretitek fokhagymásan a végén tegyél bele még egy keveset.Sűrű szaftra párold le. Sültkrumplival tálalom.

2013. jan. 23. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
47%
Vöröshagyma még mindig nem kell a brassóiba.
2013. jan. 23. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Én hasonlóan készítem az első válaszolóhoz, csak én még egy kis majoránnát is teszek bele.

Sokan viszont inkább szaftosabban főzik pirospaprikával, de nekem ez a variáció nem annyira ízlik.

2013. jan. 23. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
Ja és én csak fokhagymával készítem, vöröset nem szoktam tenni bele. 5-ös voltam.
2013. jan. 23. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
90%
2013. jan. 23. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
89%
Ez a brassói egy kényes téma! Én is nyitottam róla egyszer egy kérdést, ott is lepontoztak boldog-boldogtalant. :D
2013. jan. 23. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

Én kétféleképpen szoktam készíteni.Borsóval,vagy anélkül.

Só,bors,fokhagyma a husira,olajban puhára sütöm,a végén teszem hozzá a borsót,azzal még összefőzöm.Kockára vágott sült krumplival tálalom.

2013. jan. 23. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

8

Ez azért van mert sokan nem képesek elfogadni h mindenki másképp csinálja és csak az a jó nekik ahogy ők készítik. Inkább nem is mondok rá semmit h milyenek ezek az emberek.

A borsós verziót ki fogom próbálni :D Biztos fini.

2013. jan. 23. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!