Brassóit szeretnék főzni. Hogyan csináljam?
Ahogyan én csinálom:
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a kockára vágott húst, sóval, borssal ízesítem, és fehéredésig forgatom, sütöm. Ici-pici vízzel födő alatt puhára párolom, majd födő le, és addig sütöm míg egyrészt a víz elpárolog alóla, és a továbbiakban szép pirso-barnára sül a husi is. Ekkor belekavarom a korábban már elkészített, kockára vágott sültkrumplit, és rányomok 1-2 girizd fokhagymát, azzal összekavarom. A gázt eloltom alatta, és beborítom, hogy az ízek összeérjenek.
Sokféle változata van, majd jönnek, akik azt írják, hogy ez így sz@r, csak az a jó amit ők csinálnak.
Majd válogatsz ízlésed szerint. :))))
Többféle képpen is szokták csinálni.
Én úgy csinálom h felcsíkozom a húst, vizet öntök alá, olaj, só, bors, apróra vágott fokhagyma és fel a tűzre. Ha már majdnem elfőtt a víz akkor megkóstolom a húst. Ha még nem főtt meg akkor még 1 kis víz. Ha megfőtt akkor elfőzöm a vizet és lepirítom még kicsit a húst. Anyósom még ilyenkor pici vizet tesz alá és fűszerpaprikázza. Van aki paradicsom pürét tesz bele. A krumplit csak simán olajban kisütöm és összekeverem.
Egyszer úgy is csináltam h elsőnek vöröshagymát pároltam alá.
Milyen húsból csinálod? Én tarjából szeretem legjobban.
A húst felkockázom apróbbra. Felteszem olajra és egyszer lepirítom, majd sózom fokhagymát,kicsi vöröshagymát, majorannát egy kis vizet teszek rá és puhára főzöm.Ha szeretitek fokhagymásan a végén tegyél bele még egy keveset.Sűrű szaftra párold le. Sültkrumplival tálalom.
Én hasonlóan készítem az első válaszolóhoz, csak én még egy kis majoránnát is teszek bele.
Sokan viszont inkább szaftosabban főzik pirospaprikával, de nekem ez a variáció nem annyira ízlik.
Én kétféleképpen szoktam készíteni.Borsóval,vagy anélkül.
Só,bors,fokhagyma a husira,olajban puhára sütöm,a végén teszem hozzá a borsót,azzal még összefőzöm.Kockára vágott sült krumplival tálalom.
8
Ez azért van mert sokan nem képesek elfogadni h mindenki másképp csinálja és csak az a jó nekik ahogy ők készítik. Inkább nem is mondok rá semmit h milyenek ezek az emberek.
A borsós verziót ki fogom próbálni :D Biztos fini.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!