Receptötleteket várok?
Szeld fel kb. 2,5 - 3,0 cm-es vastagságra, sózd, borsozd be.
Kb. 2x annyi vöröshagymát pucolj, mintha pörköltnek főznéd, vágd szálára, és jónéhány girizd, vagy egy kisebb fej fokhagymát is szeletelj fel.
Bő zsírban forgasd át a hagymát+fokhagymát, szemes borsot, babérlevelet is bele, majd a husokat mindkét oldalát fehéredésig süsd meg benne. Amikor ezzel készen vagy, kb. 1,0 - 1,5 deci fehér borral öntsd fel, borítsd be, és födő alatt párold puhára. Amikor kész, födő le, a zsírban szép piros-ropogósra sütöd a szeleteket.
Teflonba rakd fel, mert a hagyma a végén teljesen sűrű szaftot képez, és más edényekben szeret leragadni.
Teljesen száraz, sózott tört krumplit (esetleg főtt rizst) adok mellé, és a hagymás szaftot locsolom rá.
Ha csíkokra vágod, egy kicsit megpörgeted sóval, majd lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) hirtelen kisütöd.
Külön edényben készíthetsz valamilyen mártást, pl. sajtmártás, vagy fokhagymás-tejfölös mártás, és amikor az készen van, a sült husit visszarakod bele, egy kicsit összerotyogtatod, főtt rizst adhatsz köretnek hozzá.
Ha szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelsz, arra teszed a cikkekre vágott papradicsomot, amikor annak a haja kezd pöndörödni, akkor rakod bele a megsütött husi-csíkokat. Ez egy lecsós köret. Ekkor kockára vágott sültkrumplit szoktam készíteni hozzá.
Csikokra vágva,dinsztelt hagymán jól átforgatva a besózott húst, majd amikor kiadta levét, mindig egy pici
vízzel pótolva , puhára párolva, sokféle tokányt készíthető. ha zsírjára visszasült a puha hús lehet belőle gombástokány, borsostokány, fokhagymástokány, hentestokány, csikóstokány stb.
finom szaftos, szószos hús lesz belőle, amit nokedlivel, kifőtt tésztával vagy rizzsel is tálalhatunk.
ördögpecsenye:
Hozzávalók:
1 dl ét olaj
3 nagy fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
3 gerezd fokhagyma
3 dl ketchup
1 evőkanál mustár
2 kávéskanál pirospaprika
só
bors
ételízesítő
erőspaprika
20 dkg zöldbab
10 dkg zöldborsó
Elkészítés:
Forró olajban megdinszteljük a cikkekre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, valamint ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, fokhagymát, pirospaprikát, ketcupot, mustárt és erőspaprikát. Összekeverjük, és 30 percig főzzük. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, ezt még együtt főzzük kb. 15-20 percig és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!