Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Receptötleteket várok?

Receptötleteket várok?

Figyelt kérdés
Van 1 kg sertéscombom. Mit csináljak belőle, ami gyors és finom?
2013. jan. 9. 14:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Szeld fel kb. 2,5 - 3,0 cm-es vastagságra, sózd, borsozd be.

Kb. 2x annyi vöröshagymát pucolj, mintha pörköltnek főznéd, vágd szálára, és jónéhány girizd, vagy egy kisebb fej fokhagymát is szeletelj fel.


Bő zsírban forgasd át a hagymát+fokhagymát, szemes borsot, babérlevelet is bele, majd a husokat mindkét oldalát fehéredésig süsd meg benne. Amikor ezzel készen vagy, kb. 1,0 - 1,5 deci fehér borral öntsd fel, borítsd be, és födő alatt párold puhára. Amikor kész, födő le, a zsírban szép piros-ropogósra sütöd a szeleteket.


Teflonba rakd fel, mert a hagyma a végén teljesen sűrű szaftot képez, és más edényekben szeret leragadni.

Teljesen száraz, sózott tört krumplit (esetleg főtt rizst) adok mellé, és a hagymás szaftot locsolom rá.

2013. jan. 9. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Brassói ,
2013. jan. 9. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha csíkokra vágod, egy kicsit megpörgeted sóval, majd lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) hirtelen kisütöd.

Külön edényben készíthetsz valamilyen mártást, pl. sajtmártás, vagy fokhagymás-tejfölös mártás, és amikor az készen van, a sült husit visszarakod bele, egy kicsit összerotyogtatod, főtt rizst adhatsz köretnek hozzá.


Ha szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelsz, arra teszed a cikkekre vágott papradicsomot, amikor annak a haja kezd pöndörödni, akkor rakod bele a megsütött husi-csíkokat. Ez egy lecsós köret. Ekkor kockára vágott sültkrumplit szoktam készíteni hozzá.

2013. jan. 9. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Csikokra vágva,dinsztelt hagymán jól átforgatva a besózott húst, majd amikor kiadta levét, mindig egy pici

vízzel pótolva , puhára párolva, sokféle tokányt készíthető. ha zsírjára visszasült a puha hús lehet belőle gombástokány, borsostokány, fokhagymástokány, hentestokány, csikóstokány stb.

finom szaftos, szószos hús lesz belőle, amit nokedlivel, kifőtt tésztával vagy rizzsel is tálalhatunk.

2013. jan. 9. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

ördögpecsenye:


Hozzávalók:

1 dl ét olaj

3 nagy fej vöröshagyma

60 dkg sertéscomb

3 gerezd fokhagyma

3 dl ketchup

1 evőkanál mustár

2 kávéskanál pirospaprika

bors

ételízesítő

erőspaprika

20 dkg zöldbab

10 dkg zöldborsó

Elkészítés:

Forró olajban megdinszteljük a cikkekre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, valamint ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, fokhagymát, pirospaprikát, ketcupot, mustárt és erőspaprikát. Összekeverjük, és 30 percig főzzük. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, ezt még együtt főzzük kb. 15-20 percig és kész is.

2013. jan. 9. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!