5-6 vendéget várok karácsonyra, de mit főzzek nekik, ha? (többi a tovább mögött)
Bocsi, de mi az összefüggés a hely mérete, és aközött, hogy MIT főzzél? Akármit főzöl, a hely nem lesz nagyobb...
Ha arra célzol, hogy ne öntsék az ölükbe, akkor nyilván ne levest... Én rántott húsokat, pici fasírtokat csinálnék, rizzsel, krumplipürével és esetleg sült krumplival, többféle salátával, kitenném az asztalra, és mindenki vehet magának, amolyan állófogadás-szerűen.
Esetleg hidegtálat, kis szendvicseket.
Mivel rendesen, együtt leülni nem fogtok tudni, ezért tényleg ilyen fogadásként tudod megoldani.
Szerintem a földön is lehet enni, miért ne? Törökülésben leültök a földre, letehetitek a tányért is, vagy foghatjátok kézben.
Lerakhatsz egy pokrócot, vagy kis párnákat a földre, szivacsot, vagy üljetek a szőnyegen, szerintem az a legjobb.
(csak ne legyenek labdák.)
A kajával én is mindig variálok, én csinálnék levest, de valami finom krémlevest, bögréből, azt kiborogathatják.
Főételnek én csinálnék esetleg kakasfalatokat, (az olyan házias kaja), esetleg bab-tökfőzelék pufirizzsel, sajtos tészta, tojásos nokedli, 1-2 banán ilyenek.
Desszertnek feketekávé, vagy Győri Édes zabfalatok.
Nagyjából ezek ugrottak most be :)
Nagyon jók, amiket az előttem szólók írtak.
Érdekes, de kirakodó vásárokban, vagy éppen a piaci laci-pecsenyénél senkit nem zavar, hogy akár a főtt virslit, akár a sült kolbászt mustárral, kenyérrel papírtálcáról, fél lábon állva kell megenni!
Frissen sütve, főzve, lapostányéron kiosztva, még hangulatot is adna.
Persze a hidegtálak és a sütik azért még jól jöhetnek.
Csakis hidegtálban gondolkodnék. előre elkészíthető, látványos, mellé 2-3 féle hideg salátát.
esetleg, ha a vendégsereg ízlésének megfelel tatárbifsztek. nálunk nagyon nagy sikere van, két kenyérpirítós is üzembe helyezünk:), hogy minél gyorsabban lehessen enni.
amúgy hidegtálra stefániavagdalt, debrecenivel töltött
karaj, hideg töltöttcsirke, sonkás tojástekercs, sajttál... és még sorolhatnám.
majonézes krumpli, svéd gombasaláta,valami friss vegyes saláta is mehet.
amellett, hogy finomak, lényeg a szép, dekiratív tálalás, ma már mindent meg lehet kapni hozzá. csak fantázia kérdése.
jégsaláta, kígyóuborka, pirosszínű paprika, paradicsom,
de narancskarikákkal ( egy szelet félig bevágva, majd egyet csavarunk rajta)
esetleg füstölt sprotniból egy halas tálat is lehet készíteni, az említett módon megcsavart citromkarikákkal, egy-egy szelet keménytojással. ja a tojás is jó dekoráló cucc, szeletben és cikkekre végva is, akáregy pötty kecsappal koronázva.
kis lakésban kis asztalra is fel lehet tenni, ha fogy a pótolni a hiányt:)
beszélgetés, jövés-menés közben is lehet falatozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!