Ki mit főz karácsonyra?
Olcsó és finom ételek receptjei érdekelnek.
Rántott hús és krumplipüré az biztos lesz.
Ezen kívül nem nagyon tudom mit készítsek.
Ötleteket szeretnék.
húsleves
rántott hús
kacsa-sült
hurka-kolbász-pecsenye (ez persze még nem biztos, lehet, hogy tolódik újévre)
Egyébként volt, amikor pulykanyakból főztem húsos káposztát, de készíthetsz (baromfiból) rizseshúst, az is kiadós, és viszonylag olcsó
Olcsón kapsz májat is, akár baromfi, akár sertés
Viszonylag olcsó a sertés-köröm, isteni pörköltet lehet belőle főzni, csak egy kicsit több idő, mire megfő.
Az, hogy mennyire olcsó, nem tudom, de ilyenkor együtt a család, egy kis "luxus" belefér.
A kötelező halászlé, nem azért mert ünnep, hanem azért is mert szeretjük, magam fogta halból. ennek az olcsósága viszonylagos, mert szerintem mi horgászok esszük a legdrágább halat.(engedélyek, felszerelés, üzemanyag, stb. egy kiló elfogyasztott halra vetítve alaszkai vadlazac filével vetekszik..))
Csontozott tarjából lesz valami sült, vagy párolt raguval, ez még képlékeny.
Kaptam némi szarvasgerincet, rajta a bélszínnel, a bélszín lesz az asztal "dísze" úgymond a kuriózum. Valószínűleg egészben sütöm, baconba tekerve, term előtte egy hétig jóféle pácban érlelve.
Süti a lányok asztala ebben nem tudok nyilatkozni. Bejgli az tuti.
2-es vagyok!
A tervezett hurka-kolbász-pecsenyénél a pecsenye nálam is a fagyóban lapul egybe-tarja formájában.
Tervem: fehérborral felöntve, fehér-hagymával, és hasáb-burgonyával körberakva, párolt hordós káposzta mellé.
Kérdés nálam, hogy megcsinálom-e karácsonyra, vagy meghagyom, hogy betöltse az: újévkor malacot kell enni, hogy elődúrja a jószerencsét szerepet. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!