A zöld krumplit meg lehet enni? (kép)
Az összes krumpli ilyen ami a képen van.
Régen azt hallottam,hogy a zöld krumpli mérgező.A piacon vettük. Én nem voltam ott fiam hozta.
Való igaz a mérgező hatása, addig kell hámozni, míg teljesen fehér részhez nem érünk.
sokszor éri meglepetés az embert, hogy mi van a szép krumpli héja alatt...belehalni azért nem lehet, de jobb óvatosnak lenni és alaposan meghámozni, ami sajnos már elég nagy veszteség.
De Bozsik gazda is megmondta, hogy nem kell az egészet kidobni, csak a zöld résztől megszabadítani:)
És akkor a piacon hogy lehet tudni, hogy akkor nem mérgező krumplit veszünk e épp?
Mert ez tényleg felháborító:S Azt gondolja az ember, hogy milyen egészségesen étkezik aztán pedig olyanokat olvas, hogy ez le van kezelve vegyszerekkel, mert szállítják messziről... Közben meg majdnem az összes gyümölcs,zöldség mérgezett...
Fel lehet ezt fogni,hogy miért ilyen világban élünk?
Igazából Amerikában már történt élelmiszermérgezés és halál krumpli miatt.
Ráadásul nem is a szolanin volt a felelős, szimplán a burgonya. Nem biztos, hogy a vegyszerek a legnagyobb veszélyforrások az életünkben, szimplán nem azt esszük, amire a testünk ki lett találva.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! Mindenkit felpontoztam!
Természetesen nem kockáztatok néhány száz Forint miatt kidobom az egészet.Nem éri meg ,hogy a családom beteg legyen miatta.
A lányom növényi hatóanyagkutató, valóban ez a jelenség nem vegyszerektől származik, napfény hatására az egészseges krumpliban is felhalmozódik. Na ő nem lacafacázik "mélyhámlasztással " hanem azonnal kidobja az ilyen krumplit, és nekem is ezt tanácsolta.
Én hallgatok rá, pedig spórolós vagyok.
A termelőnek tudnia kell, mert ez tárolási hiba következménye, vagyis disznóság a vevőre rásózni.
biztos még a malacának sem adná oda, mert tudja, hogy azt is mérgezné vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!