Füstölt csülköt szeretnék sütni szilveszterkor sütőben. De úgy, hogy nem főzöm előre, hanem egészben, lassan sütve. Milyen technikát, praktikát és fűszereket ajánlotok hozzá?
Ne füstöltet csinálj azt használd levesbe ... A füstölt csülök nem jó sütve ..
A sima csülköt só bors fokhagymával jól dörzsöld be .
A tepsibe 5dl barna sört tegyél erre rakd a csülköt majd foliázd le .
Kis hő fokon 150 -160 C-on 3-4 órát párold . idönként locsold meg a sörrel.Lehet ,hogy több is lesz mint 3-4 óra a csülök nagyságátol függ. ha megpuhult a hús akkor vedd le a fóliát és a a tepsibe összegyült folyadékal locsold meg ezt már magasabb hő fokon csináld ,hogy piruljon a csülök . kb 15 percenként locsold 180 -170 fokon sütve.
Elhangzott egy pár hülyeség...
Először is sütni jobb a sima csülök. A füstöltet főzni jó, pl szilveszterre jó kis füstölthúsos lencsegulyásba, stb.
Sütni sima csülök jó. Nem kell megfőzni, mert egy sült csülök nem főtt-sült, hanem sült!
A jól megsült csülök bőre pedig soha nem puha, hanem kemény, ropogós, mint a ropi.
Ha puha, akkor rágós. A bőr úgy jó, és olyanra kell megcsinálni, hogy ropogjon.
A csont mellett be lehet vágni, és szétteríteni a csülköt, (úgy hamarabb sül) bőrével felfelé betenni egy tepsibe.
Kell alá némi zsiradék, és víz.
Természetesem alaposan be kell ízesíteni, ez egy karakteres erős ízű étel!
Mehet rá só, bors, vöröshagyma, fokhagyma gazdagon, egy minimális lecsót is tehetsz alá, (bár attól könnyebben megég a bőre) és ha szeretek, akkor köménymag is mehet rá, illik hozzá!
Kezdésnek másfél óráig simán lehet alufólia alatt 220-230 fok körül.
Utána leveheted a fóliát, nem baj, ha még nem puha.
A bőr sokáig pirul, hogy tökéletes legyen, az alatt a hús is fel fog puhulni.
De akkor már jobban kell figyelni, hogy mindig legyen alatta víz.
A kérdésre ez volt a helyes válasz.
Az a válasz, hogy nem jó a füstölt csülök .
Minek írjak le egy füstölt csülök receptet sütve, ha az szar lesz.
Kicsit tovább kéne nézni az orrod hegyétől.
Hülyeség pedig az volt, hogy elhangzott hogy kell füstölt csülköt sütni...
Meg hogy nem kíván semmi fűszert, meg nem lesz puha a bőre, meg 4 óra párolás után kezdjük pirítani...
Doboszoli !!!! Ird meg léccci nekünk a tuti füstölt vagy nem füstölt és praktikákat !!!!
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!