Szilveszterkor házibuliba milyen sütit tálaljak?
Én leszek a házigazda, szeretnék valami mutatós és finom, lehetőleg sós sütit adni a vendégeknek.
Pizzás csigára és sajtos pogira gondoltam.
Elfogadok bármilyen tippet :)
Ami házibuliban jó lehet és mutatós.
Olcsó kajaötleteket is elfogadok, mert csak kukoricás-virsli sali jutott eszembe vagy baconbe csavart virsli.
De nem akarok sokat főzni, mert a többiek is hoznak ,majd enni.
De azért kiszeretnék tenni magamért.. :D
Itt nézz körül, a virslivel vagy baconnal töltött kis falatkák is finomak.
Én a helyedben sajtos-baconos virslit sütnék, ez úg néz ki, hogy a hosszú virsliket félbevágod, majd hosszában mélyen bevágod, oda teszel egy csík sajtot, és betekersz néhányat baconnal, vagy csak a tetejére fekteted. ráöntesz pár csepp olajat, és mehet a sütőbe.
Esetleg ugyanezt lehet sima leveles tésztába becsomagolni és úgy megsütni. Biztos lenne sikere :)
Főiskolás baráti társaságunkkal tartjuk a kapcsolatot, és immáron 8 éve nálunk van a házibuli. Én ezeket készítem:
Sütit csak sorolok, mert az előző linken megtalálod szerintem: sajtos stangli (kis téglalapokra darabolom), sajtos tekercs, Kudlik-sajtos.
Én édeseket is készítek, különböző ízű, sütés nélkül készíthető golyókat: kókuszgolyó, Tiramisu golyó, túrógolyó
Kaja hideg:
- fasírtgolyók fogpiszkálóra tűzve egy kocka trappista sajttal és csemege uborkával. Mutatós és finom, én 8-unkra kb. 100 golyót készítek, az életem elunom, mire kigombócolom, de mindig sikeres!
- töltött tojás
- ami még nagyon mutatós: őzgerincformába darabolok sonkát, főtt tojást, párolt franciasaláta alapot rétegezek, majd kockából főzök levet, amit étkezési keményítővel felfőzök és a cuccokra öntöm. Dermedés után szépen lehet szeletelni. Az idén valami majonézes dolgot tervezek így aszpikolni, de még nem találtam ki igazán, milyet. A maradék aszpikkal meg szoktam kenni a töltött tojásokat, szép fényt ad a fehérjének.
Köszi a kaja ötleteket :)
Utolsó ízre milyen az őzgerinc formába öntött kaja? Mivel főződ fel amúgy húsleves kocka?
Húsleves kockából főzöm, igen.
Nem tudom pontosan, hogy mire gondolsz azzal, hogy ízre milyen. Amikor bekapsz egy falatot olyan, mintha franciasalátát ennél főtt tojással és sonkával, de az aszpik ad neki egy pluszt.
Miért nem próbálod ki előtte kisebb adagban? Én úgy szoktam, hogyha kigondolok valami olyat, amit azelőtt sose csináltam még, akkor csinálok egy "főpróbát" előtte. :-)
Ezek a malacok nagyon édik^^
Tuti megcsinálom, én is próba adagot akarok csinálni, csak mondom megkérdem előtte,hogy tuti húsleves kockáról van-e szó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!