Hogy kell megpirítani fűszereket?
Figyelt kérdés
(olajat kell alárakni? várni kell vele? stb.)2012. júl. 16. 22:37
1/4 anonim válasza:
Fűszereket tilos megpirítani,mert elvesztik az aromájukat!
Csak a főzés vége felé kell az ételbe beletenni őket.A pirospaprikát piríthatod meg,de nem olajban,hanem zsírban,mert csak akkor adja ki az aromáját. De a paprikát is csak beledobod a zsírba és rögtön leveszed a tűzről,különben megég és akkor keserű lesz.
2/4 anonim válasza:
Indiai ételeknél szokás előre megpirítani a fűszereket...
Nem kell olaj, csak egy jó teflonserpenyő. És vigyázz, mert van hogy az elején "nem csinálnak semmit" aztán hirtelen bebarnulnak :)
3/4 anonim válasza:
Teflonserpenyőt szárazon felhevítesz (ha belecseppentesz vizet, látod, hogy mikor forró), beleszórod a fűszereket, és addig pirítod rázogatva vagy kevergetve, amíg illatozni kezdenek, a legtöbb pattog is. Így felerősödik az aromájuk, viszont a hatóanyagtartalmuk csökken, tehát biológialag kevésbé értékes, ám finomabb a végeredmény. Jó főzőcskézést!
4/4 A kérdező kommentje:
Indiai ételről van szó (csatni). Köszi a válaszokat! :)
2012. júl. 17. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!