Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell megpirítani fűszereket?

Hogy kell megpirítani fűszereket?

Figyelt kérdés
(olajat kell alárakni? várni kell vele? stb.)
2012. júl. 16. 22:37
 1/4 anonim ***** válasza:
59%

Fűszereket tilos megpirítani,mert elvesztik az aromájukat!

Csak a főzés vége felé kell az ételbe beletenni őket.A pirospaprikát piríthatod meg,de nem olajban,hanem zsírban,mert csak akkor adja ki az aromáját. De a paprikát is csak beledobod a zsírba és rögtön leveszed a tűzről,különben megég és akkor keserű lesz.

2012. júl. 16. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Indiai ételeknél szokás előre megpirítani a fűszereket...

Nem kell olaj, csak egy jó teflonserpenyő. És vigyázz, mert van hogy az elején "nem csinálnak semmit" aztán hirtelen bebarnulnak :)

2012. júl. 16. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Teflonserpenyőt szárazon felhevítesz (ha belecseppentesz vizet, látod, hogy mikor forró), beleszórod a fűszereket, és addig pirítod rázogatva vagy kevergetve, amíg illatozni kezdenek, a legtöbb pattog is. Így felerősödik az aromájuk, viszont a hatóanyagtartalmuk csökken, tehát biológialag kevésbé értékes, ám finomabb a végeredmény. Jó főzőcskézést!
2012. júl. 16. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Indiai ételről van szó (csatni). Köszi a válaszokat! :)
2012. júl. 17. 21:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!