Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltnél miért kell megpirít...

Pörköltnél miért kell megpirítani a húst mielőtt felönteném vízzel?

Figyelt kérdés
Igen tudom, mondják: hogy kérget kapjon. De az miért fontos? Kezdő vagyok help!

2012. márc. 6. 17:49
 1/9 anonim válasza:
100%
Szia!Az aromája meg marad a húsnak és puhább is és ízletesebb is lesz tőle.
2012. márc. 6. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Benne van a nevében: pörkölt! Így ízesebb lesz a pörkölt. A sült húst is először meg kell pirítani, utána párolni és csak utána készre sütni. Akkor lesz igazán zamatos.
2012. márc. 6. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A "megpörköléssel" lezárod a hús elvágott rostjait, így az ízek benne maradnak. Finomabb lesz a kajád akár főzöd, akár sütöd.
2012. márc. 6. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha rögtön felöntenéd vízzel főtt hús jellege lenne.
2012. márc. 6. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
És akkor jobban kiszáradna?
2012. márc. 6. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Igen,akkor jobban kiszáradna és rágós lenne.
2012. márc. 6. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
mert pörköltet csinálsz!! meg kell pörkölni a húst, ennyi.
2012. márc. 6. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért pörkölt a neve,mert a sűrű,király szaftot nem rengeteg hagymával meg vízzel lehet elérni (akkor hagymás főtthús lenne a neve) ,hanem azzal,hogy többször is lesütjük a húst,a fazékban maradó izletes illatos pörkanyagok,cafatkák sűrű és izletes szaftot fognak képezni az omlós hús körül. Amit aztán friss fehérkenyérrel ki lehet tunkolni,savanyúsággal.Előtte egy pálinka..csöpög a nyálam
2012. márc. 6. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Elmondtatok mindent, a 23:20-as válasza különösen tetszett.

Kedves kérdező, fogadd meg a tanácsokat.

Egy valami még: a pörköltet soha nem "öntjük fel" hanem az elfőtt levét pótoljuk, mindig kevés folyadékkal. Fontos, hogy a hús végig sűrű szaftban főjön. Természetesen a paprikát csak a pirítás után tesszük rá, hiszen másképp megég. A só egy részét a zsiradékra dobott húsra azonnal rátesszük, mert a pörköléssel bezárt hús nem vesz fel sót, így hiába a kiváló szaft, a hús ízetlen lesz. Az illóolajat tartalmazó fűszerek(bors, kömény, fokhagyma) felét csak a főzés vége előtt add a húshoz, így intenzívebb az ízük, és nehezebb túladagolni.(egy túlborsozott pörkölt, nagyjából ehetetlen)Úgy adagold a folyadékot, hogy a főzés vége előtt tíz percen belül, már ne kelljen pótolni. Egy kiló húshoz adott egy-két mokkacukornyi cukor, összefésüli az ízeket. Hasonló menyiséghez, két közepes fejnél több hagymát ne használj.

Csak bátran, menni fog!

2012. márc. 7. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!