Pörköltnél miért kell megpirítani a húst mielőtt felönteném vízzel?
Elmondtatok mindent, a 23:20-as válasza különösen tetszett.
Kedves kérdező, fogadd meg a tanácsokat.
Egy valami még: a pörköltet soha nem "öntjük fel" hanem az elfőtt levét pótoljuk, mindig kevés folyadékkal. Fontos, hogy a hús végig sűrű szaftban főjön. Természetesen a paprikát csak a pirítás után tesszük rá, hiszen másképp megég. A só egy részét a zsiradékra dobott húsra azonnal rátesszük, mert a pörköléssel bezárt hús nem vesz fel sót, így hiába a kiváló szaft, a hús ízetlen lesz. Az illóolajat tartalmazó fűszerek(bors, kömény, fokhagyma) felét csak a főzés vége előtt add a húshoz, így intenzívebb az ízük, és nehezebb túladagolni.(egy túlborsozott pörkölt, nagyjából ehetetlen)Úgy adagold a folyadékot, hogy a főzés vége előtt tíz percen belül, már ne kelljen pótolni. Egy kiló húshoz adott egy-két mokkacukornyi cukor, összefésüli az ízeket. Hasonló menyiséghez, két közepes fejnél több hagymát ne használj.
Csak bátran, menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!