Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Oldalast süthetem együtt...

Oldalast süthetem együtt karajjal? Egy tepsiben? Milyen fűszereket használjak?

Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 22:21
 1/4 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés,ha teszek rá hagymát meg fokhagymát az nem fog megégni?
2012. júl. 2. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]


nekem ez a kedvenc receptem,fűszer minden tökéletes,annyi hogy a karajt vedd ki 1 óra után az már kész lesz,addig tartsd melegen! Ne klopfold ki túl vékonyra mert akkor megég!

2012. júl. 2. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Sütheted.

De ha egyben sütöd a karajt, az úgy elég száraz, ha meg szeletben, akkor az oldalas sokkal-sokkal tovább sül.


Ízesítés só, bors, vöröshagyma (cikkekben), fokhagyma, köménymag, lecsót is önthetsz rá, vagy paradicsomlevet, kicsit bekened vele, sokkal szebb lesz. De az elején csak párold alufólia alatt, és a végén pirítsd meg egy kicsit.

Sima paprika-paradicsomot is dobálhatod rá, az ilyenekre minden "végeket" ütődöttöket, stb rá szoktam hajigálni, csak jobb lesz tőle.

2012. júl. 2. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalatom meg az, hogy az oldalas sokkal hamarabb puhul, mint a karaj.akár serpenyőben, akár tepsiben.a karaj száraz, sovány hús, sokkal nehzebben puhul, mint a kicsit kövérkés szaftos oldalas.

végül is lehet együtt sütni, de mindig kicsit vízzel pótolva fólia alatt, majd, ha mindkettő kellően puha, akkor lehet szépen megpirítani fólia nélkül.

simán sütés esetén só, bors, közé fokhagyma.

ha van idő és lehettőség egy esti bepácolás rendkívül finom puhává teszi mindkét húst. most szeletelt karajra gondolok, akár csontos is lehet.

amit én szoktam elég gyakran: egy tálkában összekeverek-

mustár-kecsap-méz-bors-őröltkömény-majoranna,bazsalikom-préselt fokhagyma-kevés olaj. ezzel kenem meg a besózott húsokat,majd rétekezve karikára vágott hagymával lekarom egy tálba és fóliával jól lezárom. egy éjen át a hűtőben pihen, majd másnap zsírozott tepsibe szedem, hagymástól és

egy csöpp vízet öntök alá. szorosan lefóliázva kb 45 percig sütöm, majd megnézem, átmozgatom, megböködöm, megforgatom , ha kellmég egy picit fóliástól visszateszem.ha elég puha már, akkor csak rápirítok tálalás előtt.

rendkívül finom, szaftos, ízletes hús a végeredmény, akár karaj, tarja, comb, vagy oldalas.

bármilyen köret illik hozzá.

2012. júl. 3. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!