Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek a Vadasban a...

Szerintetek a Vadasban a marhahúst hogyan kell készíteni? A) Először forró olajban hirtelen meg kell sütni mindkét oldalát, majd párolni (végül a zöldségekkel együtt), vagy B) főzni kell a marhahúst?

Figyelt kérdés

Valakivel nem értek egyet, ezért vagyok kiváncsi a válaszokra.

Köszönöm szépen



2012. febr. 28. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Részemről C: :)))

Apróra vágott hagymát dinsztelek, átforgatom benne a répát-gyökeret, só, bors, babérlevél. Ezután rakom bele a hús-szeleteket, és (a zöldséget kicsit eldúrva) átsütöm fehéredésig mindkét oldalát.

Ezután felengedem vízzel és úgy főzöm.

2012. febr. 28. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Megfőzöd húslevesnek 2-3*-ros mennyiségű zöldséggel, és utána a zöldségből csinálsz mártást /mustárral, tejföllel, cukorral, stb./
2012. febr. 28. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
A -válasz
2012. febr. 28. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is másképp csinálom, mint ahogy feltetted a kérdést.

a korret válasz az lenne, hogy is-is. magyarul sütöm is, főzöm is (a zöldségekkel), majd újra átpirítom a szeleteket.a mártást nem kérdezted, de én is hasonlóan készítem az előttem szólókéval, csak én karamellizált cukrot is teszek bele.

2012. febr. 28. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Sokféleképpen elérhető szinte ugyanaz a végeredmény, én is többféle módon szoktam, mert egyformán unalmas.:)


De az alap verzió természetesen az "A".

2012. febr. 28. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

"A", de zsírban sütöm elő.

Jól van na, ez a(z egyik) gyengém.

2012. febr. 28. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja igen, a hagymát elfelejtettem írni, pedig nagyon fontos! Persze azzal kezdem: hagymát dinsztelek, majd a hagymás zsiradékban (én olajban) először megsütöm a hús szeleteket - kérgesre. Aztán kevés vizet adok hozzá, és így főzöm, a szakácskönyv szerint ez a párolás. Én ebben a második szakaszban adom hozzá a zöldségeket (+babérlevél), mert annak kevesebb idő kell, mint a marhahúsnak. De szerintem ez is, mint a cukor részletkérdés. A kérdésem a hús készítésére irányult csupán. Sütni-párolni (főzni) vagy csak főzni. Mert szerintem az előbbi. A főtt marhahús csak a húslevesben jó. Én imádom a vadast. Viszont van egy rokonom, aki a kedvemért szokta csinálni, de ő csak főzi, és el van telve a saját "vadasától", de szerintem úgy olyan unalmas, mintha leveshúst ennék. Ezért nem is örülök, ha csinálja, mert teljesen más. Hálátlan lennék? A véleményekből azt szűrtem le, hogy a többség süti-főzi, csak egyvalaki főzi.
2012. febr. 29. 10:47
 8/8 anonim ***** válasza:
én is sütöm főzöm, úgy mint az 1. válaszoló. és kuktában csinálom egyszerre a zöldségekkel, mert nem baj ha agyonfőzöm a gyökereket.
2012. febr. 29. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!