Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Összeállítjuk együtt a heti...

Összeállítjuk együtt a heti menümet?

Figyelt kérdés

nos, egy biztos:


Kedd: káposztás tészta, gyümölcstorta


amiket még szeretnék főzni a héten: rántott leves, madártej, paradicsomos káposzta fasírttal. nos kb ennyi ötletem van, de hogy pontosan mit mikor és mivel azt még nem tudom. Segítetek összerakni valami fincsi de pénztárca barát menüt?


2012. máj. 28. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A rántott leves után valami laktatóbbat kellene adni másodikfélének, pl. rakott kel vagy lasagne.

A paradicsomos káposzta elött csak valami egyszerü zöldséglevest tudnék elképzelni (ha minden nap akarsz levest), utána lehet valami gyümölcs (az eper most elég olcsó).

A madártej desszertnek jó, de elötte valami komolyabb kellene, pl. rakott krumpli.

Egy nap lehetne még valami egytál jellegü leves pl. frankfurti leves, palóc leves, gulyás, utána legfeljebb mákos/diós tészta vagy palacsinta.

Ha nagyobb adag palacsintát készitesz, másnap tudsz hortobágyi palacsintát fözni (kevés darált húsból pörköltet, töltés után a pörköltlevet kevés liszttel meg tejföllel kikeverve ráöntöd és sütöben átforrósitod)

Ha a pörköltet nem darált húsból készited, akkor fözz kicsit többet és másnap legyen belöle rizseshús.


Mindenféle idényzöldséget el tudsz késziteni rakottan, fözeléknek, levesnek is, igy nem lesz unalmas.

2012. máj. 28. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi a tippeket :)

akkor eddig így gondolom:


Kedd: káposztás tészta, gyümölcstorta

Szerda: borsóleves, krumplipogácsa

Csütörtök: csirkecombból egy kis pörkölt, krumplifőzelék

Péntek: paradicsomos káposzta, fasírt

Szombat: rántott leves, ????

Vasárnap: fokhagymás sült tarja, törtkrumpli, madártej


tehát akkor még szombatra kellene valami rántott leves mellé.

egyébként szerintetek így jó lesz?


rakott krumpli, gulyás leves most volt, de egyébként jók voltak az ötletek.

2012. máj. 28. 20:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szerda: sóskaleves mirelitből - paprikás csirke+rizs

csütörtök: gulyásleves+túrós palacsinta

péntek:zöldbableves+rizseshús

szombat: hamis halászlé/kockából/+túróscsusza+madártej

vasárnap: gyümölcsleve+rántott szelet+krumpli+saláta

hétfő: lebbencsleves+paradicsomos káposzta fasírttal

2012. máj. 28. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy van-e időd minden nap 2-3 fogást készíteni, vagy a vacsorát egytálétellel megoldani? Lehet többet főzni, hogy másnapra legalább az egyik maradjon. Soktényezős dolgok ezek:))
2012. máj. 28. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
nem túl macerás dologból tudok főzni kétfélét is, de ha valami laktatóbbat főzök akkor nem csinálok két félét, egytálétel mint pl gulyásleves most volt, azt nem akarok. a másnapos kaját pedig nem igazán szeretem.
2012. máj. 28. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a főzelék helyett savanyúkrumpli leves palacsintával. Én ezt gyakran párosítom.
2012. máj. 28. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

kedd-káposztástészta, gyümölcstorta

szerda köményes rántott leves, rizs rántott párizsi/sajt

csüt. paradicsomos káposztafőzelék fasírttal

péntek sertésraguleves, madártej

szombat gyümölcsleves,resztelt máj főtt krumpli, piskóta

vasárnap frankfurtileves, rizibizi, töltött csirke, paradicsomsaláta, palacsinta

2012. máj. 28. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó a saját magad által öszeállított menüsor. a szombati rántottlevesbe üss 1-2 tojást, mindjárt gazdagabb lesz.

utána egy jó kiadós tepsis krumpli. héjában főzöl krumpli. felét egy kizsírozott tepsi aljára teríted,megsózod. megszórod ami csak van otthon, maradék sült hús, szalonna, sonka, szalámi stb.csíkokra vágva.erre egy sor karikára vágott hagyma, majd megint szeletelt krumpli, sózva.

sűrű palacsintatésztát keverj és azzal öntsd le a rakottast.ha van egy kis reszelt sajt is mehet a tetejére.

forró sütőpen szép pirosra sütöd.

kockákra vágva tálalható, kecsappal, majonézzel, savanyúsággal nagyon lakatató és finom.

2012. máj. 29. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!