Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyennek találod a receptemet...

Milyennek találod a receptemet, és milyen fűszereket használnál hozzá?

Figyelt kérdés

Azt találtam ki, hogy kifőzök óriási, tölthető csónaktésztákat (vagy kagyló... vagy mi), és az aljukba baconszalonnákat helyezek, a maradék helyet pedig vörös lencse pástétommal töltöm fel. Utána a csónakokat felfelé fordítva szorosan egymás mellé helyezem egy tepsibe, az egészet megszórom sajttal, és kicsit összepirítom sütőben.

Kérdésem az, hogy szerintetek milyen fűszereket használjak a vörös lencséhez, és konkrétan milyen krémet csináljak belőle, miket használjak hozzá?


2012. aug. 10. 11:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nagyon érdekesnek és ígéretesnek találom, talán a tetejét megkenném tejföllel, hogy a sajt szépen ráragadjon.

a vöröslencse jó ötlet, de rengeteg recept van a neten vöröslencse pástétom néven. nézegesd meg mert, nagyon jók vannak, sokféle fűszerezéseel, a magyarostól a keletiesig.

2012. aug. 10. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Elvileg nem rossz ötlet, de a szalonnát elötte vágd össze és süsd meg, mert nem fog megsülni ilyen módon.

A tölteléket meg sokféleképpen lehet füszerezni, viszont nem nagyon krémesiteném, maradjon darabosabb, úgy az egész izesebb lesz.

2012. aug. 10. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon finom lett, de azért tanultam belőle: a lencsét mégis inkább pürésíteni kellett volna, mert így potyogott kifelé a kagylóból, miközben ettük. Ezen kívül a tészta azon része, amit nem ért már zsiradék, kicsit száraz lett a sütőben, talán nem ártott volna egyszer-kétszer meglocsolnom sütés közben.

De összességében jó lett, és nagyon mutatós! :)

Köszi a válaszokat, mentek a kezek!

2012. aug. 11. 14:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!