Milyennek találod a receptemet, és milyen fűszereket használnál hozzá?
Azt találtam ki, hogy kifőzök óriási, tölthető csónaktésztákat (vagy kagyló... vagy mi), és az aljukba baconszalonnákat helyezek, a maradék helyet pedig vörös lencse pástétommal töltöm fel. Utána a csónakokat felfelé fordítva szorosan egymás mellé helyezem egy tepsibe, az egészet megszórom sajttal, és kicsit összepirítom sütőben.
Kérdésem az, hogy szerintetek milyen fűszereket használjak a vörös lencséhez, és konkrétan milyen krémet csináljak belőle, miket használjak hozzá?
Én nagyon érdekesnek és ígéretesnek találom, talán a tetejét megkenném tejföllel, hogy a sajt szépen ráragadjon.
a vöröslencse jó ötlet, de rengeteg recept van a neten vöröslencse pástétom néven. nézegesd meg mert, nagyon jók vannak, sokféle fűszerezéseel, a magyarostól a keletiesig.
Elvileg nem rossz ötlet, de a szalonnát elötte vágd össze és süsd meg, mert nem fog megsülni ilyen módon.
A tölteléket meg sokféleképpen lehet füszerezni, viszont nem nagyon krémesiteném, maradjon darabosabb, úgy az egész izesebb lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon finom lett, de azért tanultam belőle: a lencsét mégis inkább pürésíteni kellett volna, mert így potyogott kifelé a kagylóból, miközben ettük. Ezen kívül a tészta azon része, amit nem ért már zsiradék, kicsit száraz lett a sütőben, talán nem ártott volna egyszer-kétszer meglocsolnom sütés közben.
De összességében jó lett, és nagyon mutatós! :)
Köszi a válaszokat, mentek a kezek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!