Az éttermi húsleves milyen összetevőkből és hogyan készül? Marhahúsból, esetleg csirkéből? Arányokat is írnátok?
Első vagyok.Ha kettőnk közül valaki fogyatékos,az te vagy.A kérdésed értelmetlen,erre nem lehet más választ adni,hacsak nem vagy éttermi szakács,
De háziasszonyként megmagyarázom,hogy miért:
Húslevest lehet főzni marhahúsból,csirkéből nem.csak tyúkból,másfajta baromfiból,pulykanyakból,sőt galambból is.disznóhúsból ( orja leves),sőt csontból is,ha elég hús van rajta.
Készítése mindegyiknek azonos:
Vízben felteszik főni a húst,félfővésben tesznek hozzá zöldséget,sárgarépát,vöröshagymát,fokhagymát,zellert,van aki kevés káposztát,vagy karfiolt is tesz bele,borsot,esetleg sáfrányt,vagy gyömbért,és addig főzik,míg minden puha lesz.A zöldségelés és a fűszerezés a szakács privilégiuma.Ha kész,leszűrik a levest,hogy ne legyen zavaros,és tésztát főznek bele.Ez lehet hosszúmetélt,csigatészta,grízgaluska- ahogy éppen tetszik.
Az éttermekben is valahogy így készül a húsleves.
Az éttermi húslevesek azért finomak, mert a szakács nem
spórol a sűrítménnyel, vagy leveskockával. Gondolj csak
bele: Értékesítenek 100 adag marhahúslevest, meg 0 adag
főtt marhahúst. Kivétel biztosan akad.
Csináld vegyesen, csirkéből meg disznóból.
Szerintem úgy nagyon fini.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!