Az éttermi húsleves milyen összetevőkből és hogyan készül? Marhahúsból, esetleg csirkéből? Arányokat is írnátok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Első vagyok.Ha kettőnk közül valaki fogyatékos,az te vagy.A kérdésed értelmetlen,erre nem lehet más választ adni,hacsak nem vagy éttermi szakács,
De háziasszonyként megmagyarázom,hogy miért:
Húslevest lehet főzni marhahúsból,csirkéből nem.csak tyúkból,másfajta baromfiból,pulykanyakból,sőt galambból is.disznóhúsból ( orja leves),sőt csontból is,ha elég hús van rajta.
Készítése mindegyiknek azonos:
Vízben felteszik főni a húst,félfővésben tesznek hozzá zöldséget,sárgarépát,vöröshagymát,fokhagymát,zellert,van aki kevés káposztát,vagy karfiolt is tesz bele,borsot,esetleg sáfrányt,vagy gyömbért,és addig főzik,míg minden puha lesz.A zöldségelés és a fűszerezés a szakács privilégiuma.Ha kész,leszűrik a levest,hogy ne legyen zavaros,és tésztát főznek bele.Ez lehet hosszúmetélt,csigatészta,grízgaluska- ahogy éppen tetszik.
Az éttermekben is valahogy így készül a húsleves.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az éttermi húslevesek azért finomak, mert a szakács nem
spórol a sűrítménnyel, vagy leveskockával. Gondolj csak
bele: Értékesítenek 100 adag marhahúslevest, meg 0 adag
főtt marhahúst. Kivétel biztosan akad.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Csináld vegyesen, csirkéből meg disznóból.
Szerintem úgy nagyon fini.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!