Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött húst elöre elkésziteni?

Töltött húst elöre elkésziteni?

Figyelt kérdés

Lehet elöre megtölteni húst és csak másnap sütni? (Természetesen közben hütöben tartani)

Mire kell figyelni, hogy ne legyen baja?

Esetleg ha valaki különleges tölteléket tud, azt is szivesen veszem.

Köszi a válaszokat meg a tippeket.

2012. dec. 17. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy el lehet előre készíteni, sőt szerintem nem is árt, ha egy napig a sóval-fűszerekkel érik a jószág. (persze a hűtőben)

A töltelék persze attól is függ, hogy milyen husi: sertés egybekaraj, vagy csirke, esetleg pulyka??

Egybekarajnál legegyszerűbb a bőrétől megfosztott csípős füstöltkolbász, mások az egészben hagyott főtt tojásokat erőszakolják bele, van aki főtt tojás sárgáját dolgozza össze csirkemájjal (hagymás zsíron összeforgatva) fűszerekkel, nyers tojás + zsemlemorzsa hozzáadásával. Esetleg gombával is fel lehet dobni.

Ez utóbbiakat szokták a töltött csirkénél is.

Van aki a pulykát aszalt szilvával tölti, mások egyéb gyümölcsökkel.

Személy szerint nem szoktam töltött húst készíteni, bízzunk benne, hogy kapsz még itt jónéhány ötletet.

2012. dec. 17. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan megtöltheted előre, és másnap sütheted.

pl kolbászhússal töltött dagadó, vagy szelethús megkenve vele és feltekerve.

Én valóban szoktam (ahogy az első kedves válaszoló utalt is rá ) gombás-aszaltszilvás tölteléket készíteni, ezt is lehet előző nap előkészíteni és csak másnap sütni.

Készítettem már házi májpástétommal töltött karajtekercset is, ebbe sincs semmi nehézség, "csak " a karajt kell szépen egyenletesre kibontani egy nagy darab

hússá. nem lehetetlen egy jó éles késsel, és egy kis odafigyeléssel.

csináltam már aszaltszilvás-fetás töltelékkel töltött csirkemellet rántva pl, ez is nagyon finom és pikáns.

2012. dec. 17. 17:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Csak még az érdekelne, hogy a hagyományos töltelékkel (áztatott zsömle, máj, tojás, stb keverék) is lehet elöre tölteni?

2012. dec. 17. 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:
teljes nyugalommal, semmi baja nem lesz.
2012. dec. 17. 19:40
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. dec. 17. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt még esetleg találhatsz ízlésednek megfelelő gesztenyés töltelék receptet.

2012. dec. 18. 08:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon érdekesek ezek is.
2012. dec. 18. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!