Hogyan kell elkészíteni a töltött dagadót és a töltött fasírtot?
Én mindig megkérem a hentest csináljon nekem a dagadóba zsebet, amibe majd a tölteléket rakom.
Beáztatok 2/3 zsemlét vízbe.(KIs dagadó/nagy dagadó :)
4/6 májat hagymán megsütök, ha kész, sózom borsozom, s villával pépesre töröm.
A zsemléket kinyomkodom, mehet bele a májpép, majd 1 tojás, apróra vágott petrezselyem zöld, 1 kiskanál vegeta, mokkáskanál paprika, mokkáskanál bors, mokkáskanál szódabikarbóna. Ezt az egészet kézzel jól össze dölgozom, s mehet a dagadó közepébe.
Egy kiolajozott tepsibe teszem a dagadót, s abban töltöm meg. Majd megkenem a dagadó tetejét olajjal, szórok rá vegeteát, borst, s zúzott fokhagymát teszek rá bőben.
Fél pohár vizet öntök alá, lefedem alufóliával, s forró sütöben egy órán át sütöm. Majd leveszem a fóliát, s még vissz a teszem 10-15 percre, s közben a lével ami alatta van locsolgatom, had piruljon a teteje.
Töltött fasirt:
Elkészítem a fasirt húst. 1 kiló darált sertéshús, 2 beáztatott kinyomkodott zsemle, egy fej hagyma kis olajon megsütve s paprika bele kavarva, bors, vegeta, egy tojás.
8 Keményre főtt tojás.
1 kgl darált sertéshús, 2 vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemle, egy fej vöröshagyma apróra vágva, kis olajon megsütve a végén egy kiskanál paprika bele keverve, 1 tojás, két kiskanál vegeta, fél kiskanál boors, petrezselyem zöld, esetleg apróra vágott gomba.
Ezt mind kézzel jól össze gyúrjuk.
Két őzgerincet kibélelünk alufóliával, jó ha túl lóg a fólia, félig rakom a darált húsos masszával, majd hosszában egymás mellé rakom benne a tojásokat, a tetejére ismét massza kerül, majd ráhajtom az alufóliát.
Gáztepsire szoktam rakni az őzgerinc fórmákat, forró sütőben egy órát sütöm, majd egy tepsibe borítom a formából a fasirtokat, s még vissza teszem 10 percre, had piruljon meg a külseje.
Gyorsan megvan mind a két étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!