Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a töltött dagadót és a töltött fasírtot?

Figyelt kérdés
2008. dec. 10. 13:43
 1/2 anonim válasza:

[link]


Például így:)


Amúgy ha ezen az oldalon beütöd a keresőbe nagyon jó kis recepteket kapsz:): [link]

2008. dec. 10. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Én mindig megkérem a hentest csináljon nekem a dagadóba zsebet, amibe majd a tölteléket rakom.


Beáztatok 2/3 zsemlét vízbe.(KIs dagadó/nagy dagadó :)

4/6 májat hagymán megsütök, ha kész, sózom borsozom, s villával pépesre töröm.

A zsemléket kinyomkodom, mehet bele a májpép, majd 1 tojás, apróra vágott petrezselyem zöld, 1 kiskanál vegeta, mokkáskanál paprika, mokkáskanál bors, mokkáskanál szódabikarbóna. Ezt az egészet kézzel jól össze dölgozom, s mehet a dagadó közepébe.


Egy kiolajozott tepsibe teszem a dagadót, s abban töltöm meg. Majd megkenem a dagadó tetejét olajjal, szórok rá vegeteát, borst, s zúzott fokhagymát teszek rá bőben.


Fél pohár vizet öntök alá, lefedem alufóliával, s forró sütöben egy órán át sütöm. Majd leveszem a fóliát, s még vissz a teszem 10-15 percre, s közben a lével ami alatta van locsolgatom, had piruljon a teteje.



Töltött fasirt:


Elkészítem a fasirt húst. 1 kiló darált sertéshús, 2 beáztatott kinyomkodott zsemle, egy fej hagyma kis olajon megsütve s paprika bele kavarva, bors, vegeta, egy tojás.


8 Keményre főtt tojás.


1 kgl darált sertéshús, 2 vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemle, egy fej vöröshagyma apróra vágva, kis olajon megsütve a végén egy kiskanál paprika bele keverve, 1 tojás, két kiskanál vegeta, fél kiskanál boors, petrezselyem zöld, esetleg apróra vágott gomba.

Ezt mind kézzel jól össze gyúrjuk.


Két őzgerincet kibélelünk alufóliával, jó ha túl lóg a fólia, félig rakom a darált húsos masszával, majd hosszában egymás mellé rakom benne a tojásokat, a tetejére ismét massza kerül, majd ráhajtom az alufóliát.


Gáztepsire szoktam rakni az őzgerinc fórmákat, forró sütőben egy órát sütöm, majd egy tepsibe borítom a formából a fasirtokat, s még vissza teszem 10 percre, had piruljon meg a külseje.


Gyorsan megvan mind a két étel.

2008. dec. 10. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!