Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Iskolai "karácsonyi ebédre"...

Iskolai "karácsonyi ebédre" ötletek?

Figyelt kérdés
A gyerekem nemzetközi iskolába jár, igy van pl muszlim osztálytársa is. Karácsonyi ebédet rendeznek, amire "rendes" ételt kell vinni. Valami ötlet? Olyan kell, amit előző nap elkeszithetek es hidegen is finom, mert melegítésre nincs lehetőség.
2012. dec. 12. 07:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:
Hat nekem is megállt a tudományom.... Alapanyag nagyon kevés van, amit hasznalhatnek. Most azon gondolkodom, hogy a leveles tészta valami gomba töltelékkel? Az milyen? A másik amin gondolkodtam, a palacsinta. Gombás, káposztás rántott palacsinta. De nem tudom milyen hidegen....
2012. dec. 12. 09:29
 32/61 anonim ***** válasza:

Hát a fasírt jó lett volna, de ha nem tudsz darált húst beszerezni, akkor ez kilőve. rakott krumpli? Én szeretem hidegen is. Nem kolbásszal csinálva, hanem pörkölttel, és akkor a tejföl sem kell annyira bele, mert a pöri szafttól nem lesz parázs.

Bármilyen fokhagymás sült hús, mondjuk csirke comb.

Szoktam olyat csinálni, hogy a húst kisebb kockákra vágom. Olajon megkapatom egy kicsit, majd vízzel lassan felöntögetve átpárolom, befűszerezem (só, fekete bors, fehér bors, majoránna, pici piros paprika), majd jó sok szafttal lesütöm és kenyérrel, vagy sült krumplival hidegen is isteni, és hidegben tartva nem kell hűtő se. az ablakba kirakja az is elég.

2012. dec. 12. 09:35
 33/61 anonim ***** válasza:

Főttkukorica. Fogod felszeleteled a csövet úgy hogy kb 3-4 ujjnyi vastag legyen egy szelet majd kifőzöd.

Almás sárgarépás saláta.

Süss vagy vegyél pitét. Vannak sós piték.

Vagy vissza a fasírtgolyókhoz. Van biztos hentes a városban/faluban. Annak meg van darálója. Kérd meg hogy a pulykahusit darálja le neked. Én is külföldön élek... furcsálják a kérést de megcsinálják.

Pogácsa.

Sok sikert!

Vagy ha végleg feladod. akkor aznap ne vidd be a gyereket :)

2012. dec. 12. 09:36
 34/61 anonim ***** válasza:

Tócsni? Az még másnap is jó ropogós és melegíteni sem kell mert hidegen is finom! Ráadásul ezer féle változat van rá..

[link]

Hozzávalók:

személyenként egy jó nagy krumpli vagy két normál

méretű

egy kevés liszt

só, bors

a sütéshez zsír vagy olaj

A meghámozott krumplit nagylyukú reszelőn lereszelem, megsózom, borsozom és ízlés szerint teszek bele majorannát, esetleg apróra vágott fokhagymát. Ütök bele 1-2 tojást a krumpli mennyiségétől függően, majd 2-3 evőkanál lisztet keverek hozzá. Jól összekeverem és kanállal lepényeket szaggatok a forró olajba. Aranyszínűre sütöm és jól lecsepegtetve tálalom. Magában is finom, de lehet mellé akár tejfölt, akár sült bacon kockákat vagy bármilyen mártást tálalni.

2012. dec. 12. 09:38
 35/61 anonim ***** válasza:
46%
Olyan is van, hogy a krumplit meghámozva egészben háromnegyedig megfőzöm. Kicsit hűl, akkor a hosszabbik oldalán három részre vágom és berétegezem, krumpli sajt valamilyen felvágott (sonka)krumpli, sajt, felvágott, krumpli, Az egészet betekerve bacon szalonnába és be a sütőbe. ezt se kell hűtőbe tenni, se melegíteni és fincsi.
2012. dec. 12. 09:41
 36/61 A kérdező kommentje:
Jaj utolsó, az eszembe se jutna, hogy ne vigyem be. Alig varja mar a bulit. Itt a Mikulás, vagyis hivatalos néven a Sinterklaas is óriási élmény volt neki. Ráadásul ez egy spéci iskola, csak a nyelvet tanuljak, meg némi matekot, maregy nap kiesés is rengeteget számít.... 50 szóból minimum negyvenet tudni kell a teszten, különben nem mehet a következő csoportba es 10 hetenként van csoport váltás.... Azt hiszem a leveles tészta marad gombával töltve.
2012. dec. 12. 09:41
 37/61 A kérdező kommentje:
35, se szalonna, se sonka nem jó.....
2012. dec. 12. 09:42
 38/61 anonim ***** válasza:
Azt azért vedd figyelembe, hogy a gyerekek nagy része nem szereti a gombát. :)
2012. dec. 12. 09:43
 39/61 A kérdező kommentje:
Tényleg? Erre nem gondoltam.... Az enyém imádja, meg nyersen is.
2012. dec. 12. 09:45
 40/61 anonim ***** válasza:
43%
De szalonna és a a sonka is lehet csirke, vagy pulyka.
2012. dec. 12. 09:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!