Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Iskolai "karácsonyi ebédre"...

Iskolai "karácsonyi ebédre" ötletek?

Figyelt kérdés
A gyerekem nemzetközi iskolába jár, igy van pl muszlim osztálytársa is. Karácsonyi ebédet rendeznek, amire "rendes" ételt kell vinni. Valami ötlet? Olyan kell, amit előző nap elkeszithetek es hidegen is finom, mert melegítésre nincs lehetőség.
2012. dec. 12. 07:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
46%

Réntott dolgok nem finomak másnap :(

Sonkából van nálatok nem marha/pulyka?

Mert akkor tudsz csinálni csavart sonkást/pizzást.

Mellé almás répás sali.

Vagy csinálhasz quice-t, az jó hidegen is és azzal töltöd meg amivel akarod.

2012. dec. 12. 09:04
 22/61 anonim ***** válasza:

Hát elég sok kritériumnak kéne megfelelni. :S A legnehezebb szerintem, hogy ne kelljen melegíteni, de hűteni se...

Én is pizzafélére szavaznék, na de az is milyen már melegítés nélkül? :S

Rendelni nem tudnak?

2012. dec. 12. 09:05
 23/61 anonim ***** válasza:
Falafel valami öntet nélküli saláta (öntetet majd a tanárnő ráönti helyben). Pogácsa.
2012. dec. 12. 09:12
 24/61 anonim ***** válasza:
Sós muffin?
2012. dec. 12. 09:12
 25/61 anonim ***** válasza:
31%

Hát ha ez ilyen mutassa be minden diák a saját nemzetének konyháját anyuci segítségével típusú karácsonyi óévbúcsúztató összeröffenés, akkor én hamisgulyást csinálnék(azt megeheti a muszlim is), és megmondanám, hogy az igazi magyar gulyás az ettől abban különbözik,hogy van benne marhahús.

Melyik nemzetközi suli...?

Esetleg kettészedném a levest, és csinálnék ilyet is(húsmenteset), meg húsosat is. A hús nélkülit megeheti a muszlim is(azt nem kell firtatni, hogy abban is van állati zsír), a húsosat meg mindenki más.

2012. dec. 12. 09:15
 26/61 anonim ***** válasza:

Ha nincs időd, akkor ajánlom, hogy veszel félkész pizzatésztát (olyasmi, mint amit írtál, hogy van nálatok levelestészta, ezért gondolom, hogy akkor ez is lehet). Fogod kinyújtod (ha már nincs eleve nyújtva, mert nálunk lehet hengerbe feltekertet venni, amit csak ki kell tekerni) és ráraksz minden olyan dolgot amit a suliba a különböző nemzetiségüek megehetnek. Feltekered és kisujjnyi vastagságura felszeleteled. Bedobod a sütőbe és kész. Lezárt zacskóba elteszed másnapra és nem szárad ki.

Gyors egyszerü pizzatekercs.

2012. dec. 12. 09:18
 27/61 anonim ***** válasza:

nem olvastam el a melegítésre vonatkozó kitételt... hát ez nagyon leszűkíti a kört...

akkor gulyáskrémet kell venni(lehet venni nagyáruházakban), aztán azt rákenni szenyóra, és megmondani, hogy ez magyar csípőspaprikából van... de mivel a gyerekek nem szeretik annyira a csípőset(a többség legalábbis nem,én pl. még olyan gyerekkel nem is találkoztam,aki szerette volna),ezért borítékolom, nem lesz nagy sikere...

2012. dec. 12. 09:18
 28/61 anonim ***** válasza:
41%

Mégegyszer megkérdezném, Magyarországon vagyunk?

Hogy a kérdező is értse, ez a nemzetközi iskola,ahol ez a karácsonyi ebéd lesz, ez Magyarországon van?

Ez azért is fontos, mert külföldön pl. nem ismerik a tejföl fogalmát, és minden ilyen tipikusan magyar dolog csak nehezen, meg drágán szerezhető be...

2012. dec. 12. 09:20
 29/61 A kérdező kommentje:
Hollandia. Meg nem láttam baromfi sonkát se.... Hamis gulyás se menne, megáll az eszem, de nincs fehér répa sehol.... Meg hat levest.... Nem tudom.
2012. dec. 12. 09:23
 30/61 anonim ***** válasza:

A muffin édességnek jó, mert se hűteni, se melegíteni nem kell.

Hűha most nagyon feladtad a leckét, mindjárt megkérdem a többieket, hogy mit lehetne.

2012. dec. 12. 09:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!