Kenyérsütés - Miért nem jön ki a kenyér a kenyérsütőgépből?
A héten vettem a lidlben egy Binifett márkájú kenyérsütőgépet. Eddig kétszer sütöttem vele kenyeret (más - más recept alapján), és egyik alkalommal se jött ki belőle a kenyér. Nagy nehézségek árán különböző "segédeszközök" segítségével szedtük ki belőle a kenyeret (ami egyébként isteni lett mind a kétszer). Olyan, mintha alul teljesen le lenne tapadva.
Van valakinek valami ötlete, hogy ennek mi lehet az oka, mit tehetnénk, hogy ezt elkerüljük?
Köszi a választ!
Azóta már én is tapasztaltabb vagyok. Én is azt a variációt követem, hogy a tésztába mindig teszek egy kis zsiradékot, akármit is ír a recept, és mindig kijön a kenyér a formából.
Egyébként szinte naponta sütöm a kenyeret, és nagyon finom.
Külön tetszik, hogy mindig variálok vele valamit, és mindig egy kicsit más. És elronthatatlan.
" És elronthatatlan. "
Ezt nem mondanám, mert ha kicsit több a víz, akár 2 evőkanálnyiis, belapul a teteje... :-( De attól még el szokott fogyni.
Kovászos kenyeret sütök. Kézzel kigyúrom, sütőprogi, és gó.
Kikenem olajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!