Kenyérsütés - Miért nem jön ki a kenyér a kenyérsütőgépből?
A héten vettem a lidlben egy Binifett márkájú kenyérsütőgépet. Eddig kétszer sütöttem vele kenyeret (más - más recept alapján), és egyik alkalommal se jött ki belőle a kenyér. Nagy nehézségek árán különböző "segédeszközök" segítségével szedtük ki belőle a kenyeret (ami egyébként isteni lett mind a kétszer). Olyan, mintha alul teljesen le lenne tapadva.
Van valakinek valami ötlete, hogy ennek mi lehet az oka, mit tehetnénk, hogy ezt elkerüljük?
Köszi a válaszokat.
A belseje tapadásmentes. Legközelebbi próbálkozásomkor bekenem azért a belsejét olajjal, kíváncsi vagyok, hogy így is beragad-e.
Az első két sütéskor 0,5 kg kenyérliszt-keverékből készítettem kenyeret előírás szerint. (Az első félbarna, a második rozs volt.) Zsiradékot nem írtak a receptbe, úgyhogy nem is tettem bele. Maga a kenyér isteni lett, csak nagyon nehézkesen tudtuk kiszedni a sütőből. Egy ismerősöm azt mondta, hogy neki egy kis rázás után kijön a kenyér. Ez a küzdelem a kenyérért eléggé elvette a kedvemet a sütéstől, ezt nem vártam.
16:57-esnek:
Hát a próbasütés az elmaradt...:(((. A próbasütésen pontosan mit értettél? Hogy kéne csinálnom?
Az első kenyeret, miután kiküszködtük a gépből, rögtön meg is ettük. Nagyon finom volt.:)
Egyébként köszi az ötletet. A használati utasításban olyat írtak, hogy vékonyan kenjük ki olajjal és kapcsoljuk be pár percre. Ezt meg is csináltam. Majd hagytam kihűlni a gépet. Este pedig beletettem előírás szerint a dolgokat, beprogramoztam reggelre. Reggel friss kenyér várt, de csak hatalmas küzdelem után tudtuk kiszedni. Alul mintha teljesen letapadt volna. Másodszorra a második dagasztás után kiszedtem a dagasztókarokat is, de ugyanúgy letapadt, nagyon nehéz volt kiszedni.
Legközelebb sütés előtt bekenem a formát olajjal. Nem beprogramozom, hanem rögtön sütöm. Esetleg még valami ötletetek van?
Nekem sose ragad bele. Én is az utolsó dagasztás után kiveszem a lapátokat. Mikor kész, fejre szoktam borítani az üstöt, és kesztyűvel megforgatom mindkét lapát alját. Erre mindig megmozdul a kenyér, és egy nagy lökésre ki is jön.
A tiéd meg se mozdul? Nem lehet, hogy az üst van rosszul megcsinálva, és az alsó része tágabb? Lehet hogy hülye ötlet, de hátha...
Köszönöm a jobbnál jobb ötleteket! Holnap reggel újra sütök kenyeret, majd megírom, hogy sikerült! Természetesen megfogadom jó tanácsaitokat.
Olyan eszembe se jutott, hogy kikenjem (hisz ez nem volt a leírásban, és én azt betartottam szó szerint), arra meg pláne nem gondoltam, hogy a lapát alját megtekerjem. Szerintem ez nagyon jó ötlet. Holnap reggel újra sütök kenyeret, nem adom fel. (A család is reménykedik ebben, a finom friss kenyeret igen szeretik!:)
Köszönöm a segítséget!
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Ma beolajoztam sütés előtt a formát,és "láss csodát": ahogy megfordítottam a formát, a kenyér simán kipottyant belőle!:))
Még egyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!