Mit csináljak maradék libasültböl?
Szombaton vendégeink lesznek, és elöre megbeszéltük, hogy Libasült lesz, mégpedig egybesütve.
Ezzel eddig nincs is semmi gond, már megvan véve a liba és elö van készitve.
A libaaprólékból lesz raguleves, köritésnek meg dödölle és párolt lilakáposzta lesz.
Amivel bajban vagyok: vasárnapra jönnek másik vendégek - egy házaspár kisgyerekkel, és nekik (meg nekünk: két felnött) a maradék libából kellene valamit késziteni, ami nem maradékszerünek látszik, finom és nem kell mellé sok mindent venni. (Nincs rá most igazan pénz)
A levesböl, köritésböl tudok annyit fözni, hogy másnapra is legyen, esetleg más körités is szóba jöhet, de a hússal bajban vagyok.
Tapasztalat szerint - szombati vendégek többször voltak már libavacsorára nálunk - a libából meg szokott maradni a két szárnycombja, fél melle, és az egész háta.
Ezekböl kellene valamit késziteni vasárnap ebédre, az egyetlen kikötés, hogy gomba nem lehet benne, mert azt nem eszi meg a vendégek közül senki.
Ehhez szeretnél recepteket kérni. Minden segiteséget elöre is köszönök.
Mi "kiscombjának" nevezzük, akár csirke, akár pulyka, akár liba/kacsa szárnyáról van szó.
mindenki tudja mifelénk, hogy nem a húsos hátsófertályról van szó,hanem , ha úgytetszik, emberi léptékkel, a madár "felkarjáról":)
és természetesen mindenki szereti is.
>Dunántúl<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!